Breaking news

11 persoane au ajuns la spital după ce un autobuz a fost lovit de un tramvai în București

Un tramvai RATB s-a ciocnit luni, în jurul orei 14.00, cu un autobuz, la intersecția dintre Calea Vitan și Mihai Bravu din București. În urma impactului dintre cele două mijloace de transport în comun, 11 pasageri au ajuns la spital cu leziuni la mâini, picioare și cap.

accident tramvai - autobuzPotrivit declarațiilor martorilor, tramvaiul venea de pe şoseaua Mihai Bravu şi urma să intre pe Calea Vitan, moment în care a lovit în uşa din spate, un autobuz RATB care ar fi încercat să traverseze forţat intersecţia.

În urma impactului, geamurile din zona lovită de tramvai, s-au făcut praf, iar ușa a fost deformată. 11 pasageri aflați în autobuz au ajuns la spital cu diferite leziuni la picioare, mâini și cap. Însă niciuna din persoane nu a fost rănită grav.

Pasagerii răniți au fost transportați, în stare stabilă, la spitalele Bagdasar-Arseni, Floreasca şi Sf. Pantelimon. Tramvaiul circula pe linia 1 a RATB iar autobuzul lovit, circula pe linia 123. Zece pasageri loviți sunt din autobuz iar unul din tramvai.

Circulaţia în zona producerii accidentului se defăşoară îngreunat. Poliţiştii fac măsurători, ei trebuie să stabilească circumstanţele producerii accidentului.

Nouă dintre răniţi se aflau într-un autobuz al liniei 123, care a fost lovit de un tramvai al liniei 1. În accident a fost rănit şi un pasager din tramvai.

Cel mai grav accident produs în București în care au fost implicate tramvaie, s-au produs în 20 ianuarie 2008, când trei persoane și-au pierdut viața, în urma coliziunii dintre mașina în care se aflau și un tramvai care se retrăgea la depou, pe Șoseaua Colentina, din sectorul 2 al Capitalei.

Un alt accident grav produs în București și în care au fost implicate mai multe tramvaie, s-a produs pe 10 mai 2012, când trei tramvaie ale liniei 41 au fost implicate într-un accident în Pasajul Lujerului din București, produs pe sensul spre Piața Presei Libere. În urma impactului, două dintre tramvaie au deraiat, respectiv cel de-al doilea și al treilea, aproximativ 50 de persoane necesitând îngrijiri medicale.