Breaking news

1000 de români, blocați de inundații, în hotelurile din Albena

loading...

Din cauza inundațiilor devastatoare din Bulgari, circa 1000 de români au rămas izolați în hotelurile din stațiunea Albena. Raed Arafat coordonează la nivelul Guvernului României, un centru operațional care să ajute românii să revină în siguranță în țară.

inundatii devastatoare albena - romani sinistratiDin cauza ploilor abundente și a inundațiilor devastatoare, în ultimele două zile, oraşul bulgar Varna şi alte localităţi din Bulgaria, între care şi staţiunea Albena, au fost grav afectate. Din cauza inundațiilor puternice, circa o mie de români aflați în concediu în stațiunea Albena au rămas izolați.

Turiştii români acuză autorităţile străine că nu îi ajută să plece acasă, după ce staţiunea a fost grav afectată de inundaţii. Românii spun că au fost evacuaţi doar cetăţenii ruşi şi germani, în timp ce românii s-au ajutat între ei.

Drept urmare, Guvernul României a format un grup de lucru alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi ai Ministerului de Externe “gestionează”.

La Centrul operaţional de comandă al Guvernului, aflat în coordonarea vice-prim ministrului pentru securitate naţională, ministru de interne, s-a constituit, sub conducerea d-lui Raed Arafat, şeful Departamentului de interventii in situatii de urgenta, grupul de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Afacerilor Externe care gestionează situatia in care se afla romanii blocati in statiunea bulgara Albena. La faţa locului se află consulul onorific al României la Burgas, care evaluează situaţia turiştilor români din zona afectată. Totodată, în drum spre zona afectată se deplasează o echipă mobilă a ambasadei, formată din primul colaborator al misunii dipplomatice române la Sofia şi ataşatul de afaceri interne.  La nivelului Departamentului consular al MAE sunt pregătite două echipe mobile consulare care se vor deplasa la faţa locului, dacă situaţia o va impune. Din datele obţinute de la Centrul Operativ al Ministerului de Interne bulgar rezultă că drumurile din Bulgaria sunt practicabile, iar în zonele unde sunt restricţii de viteză sau se circulă pe o singură bandă, poliţia bulgară se află la faţa locului şi dirijează traficul rutier. Drumul dinspre Albena spre România este practicabil şi se recomandă revenirea în ţară pe traseulş Albena –  Balchik – Durankulak – Vama Veche. În situaţia în care traficul se aglomerează pe ruta mai sus menţionată, se recomandă ca rezervă traseul Albena  – Dobrich – General Toşevo – Kardam – Negru Vodă”, se precizează în comunicatul de presă al Guvernului României.

Ministrul delegat pentru Turism, Florin Jianu, s-a deplasat de urgenţă în staţiunea bulgară Albena, unde mai mulţi turişti români sunt blocaţi în urma inundaţiilor, pentru evaluarea situaţiei şi prime decizii în vederea repatrierii acestora.

Guvernul mai susţine că autorităţile bulgare au pus deja la dispoziţie informaţii şi cooperează cu autorităţile româneşti pentru asigurarea unor “condiţii decente” pentru cei afectaţi.

Raed Arafat a declarat sâmbătă seară la Antena 3, că un autocar al Ministerului de Interne a fost trimis în Bulgaria, la Albena pentru a aduce în țară 32 de români care nu mai au cu ce să se întoarcă.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>