Breaking news

100 milioane euro pentru construirea de autostrăzi pietonale în Bucureşti

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu alocă 100 de milioane de euro pentru 39 de proiecte ce vizează construirea de autostrăzi pietonale şi locuri de parare în tot Bucureştiul.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Capitalei (PIDU) ce va fi lansat oficial miercuri, cuprinde poduri peste Dâmbovița, sute de locuri de parcare și kilometri întregi de trasee pietonale.

Principalul obiectiv al strategiei este acela de a recupera centrul Bucureștiului ca zonă de interes pentru bucureșteni și pentru investitori.

Vor fi făcute trasee pietonale de la Piața Romană la Piața Rahova, Grădina Botanică, Hala Traian, prin reconfigurarea circulației auto și reducerea benzilor de circulație în favoarea trotuarelor.

Dar şi o autostradă a pietonilor între Piaţa Romană, Universitate şi Biserica Antim. Bulevardul Națiunilor Unite va fi supratraversat printr-un pod pietonal și ciclist pentru a crea o legătură directă între Parcul Izvor și Dealul Palatului Parlamentului, în scopul facilitării accesului la Muzeul Național de Artă Contemporană.

Noi parcări subterane sunt prevăzute și lângă Palatul Parlamentului și la Sala Palatului.

PIDU mai cuprinde și proiecte de reconstruire a două poduri peste Dâmbovița care au fost dărâmate în perioada comunistă: Podul Mircea Vodă și Podul Calicilor.

>