Breaking news

100 de percheziții și 15 persoane arestate în urma acțiunilor DIICOT

Perste 100 de perchiziții au fost efectuate astăzi în toată țara de DIICOT iar 15 persoane au primit ordonanțe de reținere, în urma anchetei coordonate de DIICOT. Au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 euro.

diicot DIICOT  a efectuat  astăzi 101 percheziții care au vizat aproximativ 200 de persoane din Bucureşti, Vâlcea, Teleorman, Timiş, Argeş, Prahova, Braşov, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botoşani şi Bacău, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Percheziţii în acest caz au avut loc şi în SUA şi Cehia. Potrivit surselor, anchetatorii speră ca 70 din cele aproximativ 200 de persoane vizate să fie cercetate în stare de reţinere.

În urma percheziţiilor de la Bucureşti, 15 persoane suspectate de fraude informatice au fost conduse la sediul DIICOT – structura centrală, urmând să fie duse apoi la DIICOT Vâlcea pentru a fi audiate. La sediul DIICOT -Biroul Teritorial Vâlcea au fost conduse pentru audiere 70 de persoane.

Procurorii DIICOT, împreună cu poliţişti şi jandarmi, au destructurat trei grupuri infracţionale organizate, specializate în săvârşirea de fraude informatice şi înşelăciuni pe site-urile de comerţ electronic, , prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 de euro. Începând cu 2006, gruparea a acţionat pe teritoriul mai multor state: Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elveţia.