Breaking news

100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și Reginei Maria de la Alba Iulia

Muzeul Național Cotroceni organizează sâmbătă, 26 martie, între orele 9.00 – 17.00, tururi ghidate dedicate regelui Ferdinand și reginei Maria și a modului în care destinul celor doi monarhi se împletește cu cel al Palatului Cotroceni. Tinerii cu vârsta până în 16 ani beneficiază de acces gratuit.

Pe întreg parcursul anului 2022, Muzeul Național Cotroceni va desfășura evenimente destinate marcării a 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia.

O atenție specială va fi acordată transmiterii informației istorice copiilor, într-o manieră accesibilă și atractivă pentru aceștia. Tururile ghidate cu tematică inspirată de Sărbătoarea Încoronării sunt primele din această serie de manifestări adresate cu precădere publicului tânăr.

În luna aprilie, va fi lansată a nouă ediție a concursului de arte vizuale Cotroceni Creativ Junior, competiție la care se pot înscrie, anul acesta, tinerii din ciclul gimnazial și liceal. Totodată, cei mici vor avea ocazia să participe, în lunile iulie – august, la Cotroceni Summer School, un proiect de educație non-formală.

Vizitarea se face pe bază de programare, la adresa de e-mail vizitare@muzeulcotroceni.ro sau la numerele 021.317.31.07 / 0725.518.381, cu cel puțin 24 de ore înainte.

>