Breaking news

100.000 de euro pentru eutanasierea a 40.000 de câini fără stăpân

Problema câinilor fără stăpân revine în atenția autorităților capitalei. Însă de fiecare dată găsesc cea mai proast variantă, și anume eutanasierea.

cainiConform unei propuneri legislative ce aparține Prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaei, câinii fără stăpân care nu sunt revendicați de nimeni în termen de 7 zile de la capturarea lor de pe străzi, vor fi eutanasiați. Într-o primă fază ar trebui ca, potrivit propunerii legislative, să fie eutanasiaţi câinii strânşi în adăposturi, bolnavi sau agresivi.  Eutanasierea câinilor fără stăpân, acţiune care ar costa aproximativ 100.000 de euro pentru cele 40.000 de animale fără stăpân din Bucureşti.
Imaginea 1/1

Atănăsoaei a precizat că în legislaţia românească este foarte bine definit câinele agresiv – cel care a fost implicat în lupte sau a muşcat oameni -, iar constatarea că un animal fără stăpân este agresiv va fi făcută de medicii veterinari din adăposturile municipalităţii. Ceilalţi câini vor fi înregistraţi, microcipaţi, deparazitaţi şi daţi spre adopţie.

În sprijinul proiectului de lege pe care l-a înaintat prefectul Capitalei a prezentat date privind numărul persoanelor muşcate de câini care s-au prezentat la Institutul Matei Balş – în 2009 s-au prezentat 11.436 persoane, dintre care 7.571 atacate de câini fără stăpân, iar în primul trimestru al anului 2010 s-au prezentat 2.813 bucureşteni, dintre care 2.175 atacaţi de câini fără stăpân. Numărul de sesizări privind existenţa câinilor pe stradă a fost de 8.000 în 2009 şi primul trimestru al anului 2010.

>