Breaking news

10 sfaturi să beneficiezi la maxim de banda ta de alergat

Gata, ai făcut un efort și ți-ai luat bandă de alergat pentru acasă! Dar efortul de-abia acum începe: trebuie să te documentezi cum se folosește, să îți faci o rutină… Cu motivația nu te putem ajuta, însă astăzi vom trece împreună în revistă câteva sfaturi cu care să profiți la maxim de banda ta de alergat.

Cum poți să profiți din plin de un astfel de produs care te menține în formă

  1. Încălzește-te și răcește-te!

Chiar dacă pare simplu să te schimbi în hainele de sport și să te urci pe bandă, nu face asta. Ia-ți timp să începi și să termini cu un mers ușor în rutina ta de alergat pe bandă, astfel vei evita o presiune care nu e necesară pentru corpul tău.

  1. Fă-ți timp să o cunoști

La fel cu orice alt echipament din casă, dă-ți timp să te familiarizezi cu banda ta de alergat. Citește manualul, fii curios în legătură cu butoanele și testează-o treptat.

  1. Setează-ți un scop și o rutină

Gândește-te ce vrei să obții de la banda ta de alergat: să alergi un maraton, să te menții în formă, să slăbești? În funcție de acest scop, setează-ți o rutină adecvată și ține-te de ea.

  1. Alege o bandă de calitate

Dacă vrei într-adevăr să ai cele mai bune rezultate, alege o bandă de calitate. Recomandarea noastră este să alegi o bandă de alergat de top de pe altex.ro, nu vei regreta!

  1. Urmărește-ți progresul

Dacă nu ținem o evidență clară a eforturilor noastre, e posibil să avem o imagine trunchiată asupra evoluției noastre. De aceea, este important să monitorizezi progresul pe care îl faci. Unele benzi de alergat au inclusă această funcție de a reține ce programe ai făcut în ultimele 30 de zile, dar există și alte aplicații unde poți face asta.

  1. Corectează-ți postura

Unele dintre cele mai comune greșeli la alergatul pe bandă este să te ții de mânere, să te lași pe spate sau în față. Corpul face asta natural pentru a-și ușura munca, însă astfel vei reduce eficiența efortului tău. Plus, vei pune presiune pe mușchii gâtului sau ai spatelui. Stai perfect drept și uită-te în față.

  1. Hidratează-te

Deși poate când alergi la interior nu resimți așa des nevoia să bei apă, nu uita să o faci! Bea apă înainte să începi și ori de câte ori simți nevoia în timp ce alergi. Corpul tău îți va fi recunoscător!

  1. Respectă-ți ritmul

Chiar dacă la început ești mai motivat să alergi, nu trebuie să te bazezi doar pe motivație. Nu trage tare de la început pentru că te vei extenua. Respectă-ți ritmul natural al corpului și păstrează-ți energia pentru a fi consecvent.

  1. Cochetează cu antrenamentul în intervale

Probabil ai observat că banda ta de alergat are diferite programe presetate care alternează. Ca să nu te plictisești, poți alerga 10 minute la intensitate mare, apoi o pauză de câteva minute la intensitate mică. 

  1. Mărește înclinația

Pe măsură ce te obișnuiești cu tipul acesta de sport, poți să progresezi dacă mărești înclinația benzii. Totuși, nu alerga la viteză maximă pe o înclinație mare. Începe treptat cu mers sau alergat ușor și apoi poți crește înclinația în timp pentru scurtă vreme.

Acum ești pregătit să profiți la maxim de banda ta de alergat. Nu uita să nu te forțezi și fii atent la semnalele corpului tău, dacă ceva doare, oprește-te!

Sursa foto: pixabay.com