Breaking news

10 lucruri pe care le poți face pentru a te distra și relaxa

Uneori în viață simțim nevoia să luăm o pauză, să ne relaxăm și să ne distrăm un pic, pentru a ne reîncărca bateriile și a căpăta forțe noi. Nu există o rețetă magică pentru toată lumea, însă cu siguranță vei găsi ceva și pentru tine printre sugestiile de mai jos.

Ieși cu bicicleta

Secretul în a ieși cu bicicleta stă în a-ți alege traseul potrivit. Chiar dacă nu ai o bicicletă, poți închiria una, fie că ești în oraș sau la munte. Atâta vreme cât eviți temperaturile extreme, te hidratezi și nu pedalezi mai mult decât îți permite condiția fizică, o plimbare cu bicicleta într-un loc liniștit nu are cum să nu te binedispună și să te destreseze.

Mergi la un show de stand-up

Să privești și să asculți un comediant talentat reprezintă o distracție pe cinste. Râsul, în sine, este terapeutic, pentru că stimulează creierul să elibereze serotonina, cunoscută și sub numele de hormonul fericirii. Atunci când râzi în grup te conectezi și cu cei din jur, iar efectul poate fi sporit.

Urmărește păsările

Observarea păsărilor este un hobby destul de răspândit în anumite părți ale globului, însă la noi este foarte popular în Delta Dunării. Pe de altă parte, ascultarea ciripitului păsărilor poate avea un efect terapeutic, însă pentru asta este nevoie de concentrare.

Pescuiește

Este bine-cunoscut faptul că pescuitul promovează relaxarea. Numai faptul că vei petrece câteva ore în natură, departe de agitația urbană, îți va aduce un mare plus. Partea distractivă poate apărea fie în interacțiunea cu prietenii cu care vei merge, fie în ceea ce privește capturile, în cazul în care mergi singur.

Vezi răsăritul

Chiar dacă trezitul de dimineață nu pare a fi cea mai bună idee, nu îți va părea rău dacă vei experimenta acest lucru. Găsește o locație pitorească din care poți privi răsăritul și pregătește-te să absorbi măcar 15-20 de minute de vitamina D de la soare. Toată lumea doarme, iar tu te vei putea bucura de o experiență minunată. Partea bună este că la răsărit nu vei avea nevoie de protecție solară.

Joacă-te!

Jocurile pot fi extrem de distractive și te pot ajuta să te deconectezi de la stresul cotidian. Jocurile de societate precum Monopoly sau Coloniștii din Catan te vor invita să socializezi și să-ți amintești anumite întâmplări haioase de la precedentele sesiuni. Pe de altă parte, imersiunea pe care o poți trăi atunci când practici jocuri video este greu de egalat, fie că vorbim despre jocuri cu curse de mașini precum Need for Speed sau Forza, de jocuri de tip battle royale precum Fornite sau PUBG, ori de jocuri de nișă, cum ar fi sloturile pretabile pentru iubitorii de ambarcațiuni, simulatoarele de mers și altele de acest fel. Există mii de jocuri reușite, așa că tot ce rămâne este să-l găsești pe cel care te distrează cel mai mult.

Ascultă muzică live

A asculta muzică live de calitate reprezintă o experiență intimă și revigorantă. În general, pentru relaxare este recomandată muzica de pian, jazz, sound bath sau muzica ambientală, pe care o poți găsi deseori în hoteluri sau terase.

https://images.unsplash.com/photo-1508461235343-942692734024 >>> Photo

Învață să cânți la un instrument

Există un început pentru orice. Indiferent de vârstă și de talent, poți începe să cânți la pian, ukulele sau chitară și așa mai departe. Important este să cauți să înveți ceva ce îți place și să începi să studiezi regulat, chiar și doar câte 5-10 minute pe zi, folosind tutoriale de pe internet sau apelând la un profesor.

Pictează

Nu ai talent la desen? Nu contează! Pur și simplu începe să pictezi sau să desenezi, în funcție de preferință. Poți lua o carte de colorat de nivel mai avansat, dacă vrei să începi cu dreptul, însă apoi încearcă să-i dai frâu liber creativității și să începi un desen de la zero.

Vezi un desen animat

Încearcă să-ți amintești de desenele animate preferate și apoi urmărește-le pe YouTube, Netflix sau în altă parte. Iată și câteva idei: Tom și Jerry, Familia Flintstones, Scooby Doo, Looney Tunes, Captain Planet, Țestoasele Ninja, Popeye Marinarul, Ștrumfii, Ciocănitoarea Woody etc.