Breaking news

10 insule grecești mai puțin vizitate. Unde să mergi pentru un concediu liniștit?

Grecia este una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță pentru români și nu numai. Fiecare destinație elenă oferă turiștilor de pretutindeni experiențe inedite, așa că indiferent de cum dorești să-ți petreci vacanța, cu siguranță vei găsi stațiunea perfectă pentru tine. Îți dorești un sejur liniștit? Atunci iată cele 10 insule grecești mai puțin vizitate pe care le vei îndrăgi încă din prima zi de concediu!

Insula Evia

Insula Evia, deși este a doua cea mai mare insulă a Greciei, nu este la fel de cunoscută precum celelalte destinații elene. Vei găsi hoteluri în insula Evia pentru toate gusturile și vârstele, alături de numeroase activități nautice pentru doritorii de aventură, dar și momente irezistibile de liniște și relaxare. Plajele sunt minunate, iar climatul plăcut îndeamnă turiștii să viziteze insula pe toată perioada anului.

Insula Lesbos

Lesbos (Lesvos) este, de asemenea, o insulă irezistibilă grecească, oferind păduri bogate, priveliști pitorești și un litoral perfect pentru sesiuni de plajă și înot, ideale pentru cei mici și mari deopotrivă! Plajele sunt acoperite de nisip fin și pietriș, iar dacă vrei să te relaxezi într-o zonă retrasă, atunci bucură-te de golfurile intime și izolate de pe coasta insulei.

Insula Ammouliani

Insula Ammouliani, cunoscută de turiștii români drept „Insula Măgărușilor” este un paradis pe pământ, unde majoritatea companiilor sunt realizate în interiorul familiilor! Este o insulă liniștită, cu apă limpede și cu nisip fin. Vei putea pleca în excursii și croaziere către Muntele Athos de pe această insulă. Înainte ca stațiunea să devină populară, erau întâlniți doar măgari, de aici și numele insulei.

Insula Limnos

Insula Limnos (sau Lemnos) se află în apropierea litoralului turcesc și este una dintre destinațiile liniștite și relaxante din Grecia. Este ultimul bastion grecesc, oferind turiștilor o plajă uimitoare, de 260 de kilometri, oportunități ideale pentru drumeții și activități nautice, precum windsurfing.

Insula Ikaria

Dacă vrei să te refugiezi pe una dintre cele mai sănătoase și relaxante insule elene, atunci descoperă frumusețea și relaxarea din Ikaria. Stațiunea este cunoscută datorită longevității locuitorilor, plajelor impresionante și liniștite, dar și datorită oportunităților vaste de distracție. Bucură-te de o destinație relaxantă, cu un număr mic de turiști și cu activități diverse, pentru toate vârstele și gusturile!

Insula Naxos

Insula Naxos face parte din arhipelagul Cicladelor, fiind una dintre cele mai înverzite și relaxante stațiuni pentru un sejur de neuitat. Te vei bucura de plaje acoperite cu nisip alb, apă cristalină și climă întotdeauna irezistibilă. Dacă ești în căutarea unei vacanțe deosebite, pline de istorie și cultură, atunci nu ezita să faci o vizită pe insula Naxos!

Insula Milos

Fii gata pentru priveliști incredibile! Milos este o insulă vulcanică ce găzduiește catacombe, formațiuni stâncoase, plaje incredibile și sate pitorești cu localnici prietenoși! Este o stațiune retrasă, așa că te vei bucura de o vacanță plăcută și calmă, fără aglomerație.

Insula Ithaca

Ithaca este recunoscută drept locul de naștere a lui Odiseu, iar destinația este cu totul deosebită: de la legendele grecești, la satele autentice și priveliștile întotdeauna înverzite. Insula pune la dispoziția turiștilor plaje izolate, relaxare, liniște, aer curat și sejururi odihnitoare!

Insula Folegandros

Folegandros este refugiul perfect pentru a te bucura de o vacanță deosebită. Insula găzduiește stânci abrupte, case tradiționale grecești, albe, străduțe înguste și pitorești, plaje irezistibile, sălbatice și fără cluburi de noapte, ci doar apusuri incredibile!

Insula Gavdos

Insula Gavdos este locul ideal pentru iubitorii de natură, a celor care preferă cortul în defavoarea hotelurilor și natura în locul orașelor aglomerate. Destinația se află în zona de sud a Greciei, este pitorească și primitoare totodată. Nu pune la dispoziția turiștilor hoteluri de lux sau facilități moderne, ci doar traiul autentic, grecesc și liniștitor!

Petrece o vacanță de vis, liniștită și relaxantă, alături de toate persoanele dragi ție, la una dintre insulele grecești mai puțin vizitate și bucură-te de oferte irezistibile la unitățile de cazare, oameni ospitalieri, bucătărie locală excelentă, plaje și obiective turistice de neratat!

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/santorini-greece-164284/

>