Breaking news

10 Alimente bogate în antioxidanți, pentru revitalizarea organismului

O dietă bogată în antioxidanți este esențială pentru sănătatea și revitalizarea organismului. Antioxidanții sunt substanțe care ajută la prevenirea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi.

Aceștia sunt produși în organism prin expunerea la mediul poluant și la radiații. Daunele celulare pot duce la îmbătrânirea prematură a acestora și la creșterea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. Pentru a combate stresul oxidativ, dar și pentru a proteja întregul corp de agenții patogeni (virusuri, bacterii, radiații etc.) se recomandă administrarea de alimente sau suplimente bogate în antioxidanți, cele mai importante fiind vitaminele A, C, E și K.

Iată 10 alimente bogate în antioxidanți, care pot ajuta la revitalizarea organismului

1.      Afinele

Aceste fructe sunt bogate în vitamina C, vitamina K și în fibre. Afinele conțin, de asemenea, compuși numiți antociani, care sunt puternici antioxidanți.

2.      Ciocolata neagră

Ciocolata neagră conține flavonoide, niște antioxidanți puternici care au fost asociați cu reducerea riscului de boli de inimă. Totodată, ciocolata neagră conține teobromină, care are rolul de a ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

3.      Ceaiul verde

Ceaiul verde conține antioxidanți cunoscuți sub denumirea de polifenoli, care pot ajuta la reducerea inflamației și la prevenirea daunelor celulare.

4.      Merele

Merele conțin vitamina C, fibre și compuși numiți flavonoide, care au proprietăți antioxidante.

5.      Fructele de pădure

Fructele de pădure, precum zmeura, murele și coacăzele, sunt bogate în antioxidanți numiți antociani. Aceste fructe sunt bogate în vitamina C și fibre.

6.      Avocadoul

Avocado conține vitaminele C și E, precum și compuși numiți carotenoide, care au proprietăți antioxidante.

7.      Nucile

Nucile conțin vitamina E, un antioxidant important pentru întregul organism, precum și acizi grași omega -3, care aduc beneficii pentru sănătatea inimii.

8.      Cartofi dulci

Cartofii dulci conțin betacaroten, care se transformă în vitamina A în organism. Vitamina A este un antioxidant important pentru sănătatea ochilor.

9.      Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles conține vitamina C și compuși numiți sulforafani, care sunt antioxidanți puternici și au fost asociați cu reducerea riscului de cancer.

10.  Vinul roșu

Vinul roșu conține un antioxidant numit resveratrol, care a fost asociat cu reducerea riscului de boli de inimă și cancer.

Suplimentele alimentare bogate în antioxidanți

În perioadele stresante, precum cele în care avem de dat examene sau când avem de dus la bun sfârșit anumite proiecte profesionale, dar și când apare „astenia de primavară”, este foarte important să avem grijă de sistemul nostru imunitar și să-i oferim antioxidanții de care are cea mai mare nevoie.

Benesio Tonico Forte

Benesio Tonico Forte aduce un aport de substanțe nutritive care susțin organismul în perioade de surmenaj fizic și intelectual, convalescență, stări de slăbiciune. Conține o formulă complexă, pe bază de patru aminoacizi (arginină, fosfoserină, glutamină, asparagină) și vitamina B12, ajutând la procesele metabolice esențiale din organism. Acest supliment nu conține zahăr, ci un îndulcitor și o aromă delicioasă de căpșuni, putând fi administrat atât de adulți cât și de copiii cu vârste de peste 12 ani.

Benesio Maxitonic

Benesio MaxiTonic este un supliment alimentar care conține o combinație unică de 24 de elemente (vitamine, minerale, acizi grași nesaturați și extracte naturale), ce contribuie la revigorarea și tonifierea organismului și la îmbunătățirea calității vieții.

O dietă bogată în antioxidanți poate ajuta la prevenirea daunelor celulare și la revitalizarea organismului. Includerea acestor alimente și suplimente în dietă aduce beneficii semnificative pentru sănătatea generală. Suplimentele se pot achiziționa din farmaciile Catena.

>