Breaking news

10 accesorii utile care nu ar trebui să-ți lipsească

În zilele noastre, ne imaginăm greu viața fără toate aparatele și elementele moderne care ne ajută să fim la curent cu ultimele știri și informații, să lucrăm, să comunicăm sau, pur și simplu, să ne distrăm. Multe sunt deja în posesia noastră, însă lista se actualizează pe măsură ce tehnologia avansează.

Dacă și tu vrei să fii la curent cu tehnologia și îți dorești astfel de gadgeturi, urmărește topul accesoriilor utile care te pot ajuta în activitățile zilnice.

Ceasul inteligent

Dintotdeauna un accesoriu foarte dezirabil, atât datorită laturii practice (posibilitatea de a gestiona timpul), cât și estetice, ceasul rămâne extrem de necesar vieții mereu în mișcare. Smartwatch-urile, însă, reprezintă varianta superioară a ceasurilor clasice și sunt dispozitive capabile să ofere o mare parte din funcțiile unui telefon, precum și funcții de monitorizare a stării de sănătate, cu o aplicabilitate practică imposibil de ignorat. Practic, chiar și un smartwatch ieftin este capabil să-ți asigure:

  • bună sincronizare cu telefonul inteligent;
  • recepționarea de mesaje și notificări;
  • funcții de monitorizare complexă a funcțiilor organismului – pulsul inimii, nivelul de oxigen din sânge SpO2 etc.

Nu strică, așadar, să-ți cumperi un astfel de ceas, mai ales că de Black Friday dar nu numai îți poți achiziționa un astfel de accesoriu la un preț foarte bun.

Brățara fitness

Este un accesoriu specializat, dedicat măsurării și monitorizării precise a parametrilor fizici și încărcat cu diverse presetări, disponibile în funcție de sportul practicat. Astfel, brățara fitness se remarcă prin dimensiuni reduse, comparativ cu ceasul inteligent, autonomia ridicată a bateriei, precum și prin posibilități multiple de conectare.

Telefonul mobil de ultimă generație

Smartphone-urile au devenit parte integrantă din viața fiecăruia dintre noi, depășind de ani buni condiția unor simple mijloace de comunicare și devenind veritabile instrumente dedicate muncii, jocului, distracției, fotografiei și filmului. Puterea de procesare, sistemul de operare și aplicațiile excelent optimizate fac din telefonul inteligent un partener nelipsit din aproape orice activitate.

Folia de protecție pentru ecran

În pofida avansului tehnologic, ecranele au rămas punctul sensibil al dispozitivelor inteligente, reprezentând cea mai expusă parte la tot felul de deteriorări. Materialele capabile să ofere un înalt grad de protecție sunt: sticla securizată (protecție excelentă, transparență ridicată și preț peste medie), TPU și PET (ambele fiind variante de buget).

Carcasa de protecție

Chiar dacă nu la fel de sensibil ca ecranul, corpul telefonului tău are la fel de multă nevoie de protecție; din această necesitate s-a născut conceptul de carcasă de protecție. În jurul acestui tip de produs s-a creat o veritabilă industrie de sine stătătoare, absolut fiecare model de telefon, tabletă sau laptop beneficiind de cel puțin câteva variante de protecție, realizate în special din TPU, plastic, piele ecologică sau materiale premium, precum lemnul, piele veritabilă sau chiar aliaje din metal.

Căștile performante

Ca utilizator de dispozitiv mobil, te găsești de multe ori în situația de a dori să asculți la volumul dorit un material multimedia. Doar că ai și obligația de a-i proteja pe cei din jur de sunetele emise de aparatul tău. În aceste condiții, căștile devin un accesoriu esențial, deoarece îți conferă libertatea de a utiliza după bunul plac telefonul sau tableta. Fie că sunt dotate cu fir sau cu o conectare prin bluetooth, căștile moderne – chiar și cele de buget – au atins cel puțin un nivel semiprofesional din punct de vedere al calității redării sunetului, deci, îți sunt extrem de utile astăzi.

Boxa fără fir

Este un accesoriu pe cât de necesar, pe atât de ușor de utilizat. Practic, boxele cu o conectare wireless reprezintă un mod convenabil de a te bucura de muzica preferată sau de emisiunile radioului favorit. Desigur, poți utiliza un astfel de gadget într-un spațiu personal (din același motiv de intimitate indicat mai sus), în special dacă nu vrei să porți căști sau nu te-ai obișnuit cu ele.

Tableta

Este opțiunea favorită a consumatorului avid de multimedia, a pasionaților de jocuri, a exploratorilor de arte vizuale, în general, a persoanelor care doresc libertate de mișcare. Inovațiile tehnologice pun la dispoziție ecrane din ce în ce mai mari, performante, atât în privința redării culorilor, cât și a funcțiilor tactile, cu o autonomie extraordinară.

Încărcătorul

Toate dispozitivele electronice sunt dependente de alimentarea cu energie, așadar încărcătoarele rămân un accesoriu esențial. Multe dintre acestea, în special telefoane și ceasuri/brățări inteligente, îți asigură confort maxim în utilizare prin implementarea cu succes a încărcării wireless.

Bateria externă

Dat fiind faptul că știința nu a reușit încă să descopere secretul unei autonomii extinse a dispozitivelor mobile, bateriile externe rămân o necesitate, mai ales în situațiile – nu puține la număr! – în care îți este imposibil să cuplezi încărcătorul la o priză.

Ar putea părea că realitatea omului modern ar fi cu mult mai complicată decât a înaintașilor săi, însă dispozitivele mobile sunt astăzi un mod facil de îmbogățire a experiențelor, atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/OPeSKKUMva4

>