Breaking news

10.000 de vizitatori la standul României la Shanghai

Peste 10.000 de persoane au vizitat pavilionul României la Expo 2010, Greenopolis, în prima zi a expoziţiei mondiale de la Shanghai.

expo-2010-romaniaDin cei 500.000 de vizitatori prezenți în prima zi a expoziției mondiale, 10.000 dinre ei au trecut și pragul standului României. Pavilionul României la Expo 2010, o construcţie în formă de măr din care s-a tăiat o felie, cuprinde săli de expoziţie, ecrane multimedia, o sală de conferinţe, o scenă în jurul căreia pot sta 2.500 de spectatori şi un restaurant cu specific românesc.Vizitatorii au urmărit un program cultural şi au putut lua masa la un restaurant cu specific românesc, deschis în cadrul pavilionului. Pe lângă spectacolele de muzică populară, vizitatorii pavilionului Greenopolis pot vedea, pe ecranele LCD, imagini din România.

Mărul verde românesc este cotat, într-un top neoficial, între primele zece dintre cele aproape 200 de pavilioane de la Expo Shanghai.

Comisarul expoziţiei, Ferdinand Nagy, a anunţat că scopul participării României la acest eveniment este de a sprijini promovarea companiilor româneşti şi de a susţine contactele între mediul de afaceri din România şi cel din China. Întins pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, pavilionul României se învecinează cu cele ale Rusiei, Croaţiei şi Olandei, fiind situat în „zona europeană” a expoziţiei. Organizatorii speră să poată păstra construcţia şi după închiderea expoziţiei şi să o folosească pentru promovarea României în China. Expo 2010 se va desfăşura pe durata a 184 de zile.