Breaking news

10.000 de profesori protestează azi în București

De Ziua Educației, profesorii din România serbează în stradă cu pancarde și fluiere în Piața Victoriei și la Palatul Cotroceni.

grevaprofesorilor_4_bPrimii care dau azi startul la proteste sunt sindicaliştii FSLI, cu începere ora 11.00 ei vor protesta la sediul Guvernului. Protestatarii cer salarii decente pentru personalul din educaţie, oprirea disponibilizărilor din învăţământ, dar şi investiţii în şcoli, transport şi manuale noi pentru toţi elevii.

Calendarul mitingurilor de azi cuprind o oră și jumătate de protest la Guvern, după care sindicaliştii FSLI vor pleca în marş pe Calea Victoriei și vor opri la sediile ministerelor Muncii şi Educaţiei pentru a-şi striga nemulţumirile. În jurul orei 15,00 protestul celor de la FSLI ar urma să se încheie în Piaţa George Enescu.

La ora 12.30, sindicaliștii de la Federaţia „Spiru Haret” şi Federaţia Educaţiei Naţionale încep protestul la Palatul Cotroceni.

În fața Administrației Prezidențiale, cadrele didactice vor cere revenirea la un nivel decent al salariilor, finanţarea echitabilă a sistemului de învăţământ public, stoparea desfiinţării abuzive a unor unităţi şcolare şi depolitizarea sistemului de învăţământ și modificarea legii pensiilor.

Pentru că ieri a decedat mama președintelui Băsescu, protestatarii de la Cotroceni vor avea însă lozinci moderate şi vor scanda doar mesaje împotriva Guvernului, iar unii lideri de sindicat şi-au exprimat dorinţa ca toate bannerele şi mesajele împotriva preşedintelui să fie oprite.

Protestele de azi vor da peste cap traficul în București atât pe străzile din apropierea Palatului Victoria, cât şi în zona Palatului Cotroceni.