Breaking news

1 miliard de euro în 2011 pentru dezvoltarea programelor verzi

loading...

În anul 2011, Ministrerul Mediului şi Pădurilor va aloca peste 1 miliard de euro pentru susținerea programelor verzi cum sunt Casa Verde și programul Rabla.

casa_verdeCreșterea supraveței de tewren împădurit și continuarea programului Rabla, reprezintă prioritățile ministrului emdiului László Borbély  pentru anul 2011.

” Este vorba de peste 1 miliard de euro pentru investiţii verzi, prin programe precum Rabla şi Casa Verde, programe pentru împăduriri sau decontaminări. Anul acesta vom derula şi alte programe, precum pistele pentru biciclete. Totodată vom continua să alocăm fonduri pentru împăduriri, pentru parcuri dar şi pentru stimularea utilizării energiilor regenerabile. În acest an, bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu este de aproximativ 5 miliarde de lei, o parte fiind credite de angajament”., a declarat ministurl Laslo Borbely.

Programul Casa Verde continuă și în 2011.

Pentru componenta dedicată persoanelor fizice, avem peste 18 mii de dosare depuse, peste 10 000 analizate şi 2000 plătite. În acest moment am epuizat cele 110 milioane de lei alocate pentru anul trecut şi vom reporni programul,în luna aprilie a acestui an, cu un buget tot de peste 100 milioane de lei. De asemenea, pentru programul Casa Verde destinat persoanelor juridice, (autorităţi locale, instituţii, spitale, creşe sau culte) am încheiat pe 31 ianuarie o sesiune şi vom continua şi în acest an acest program”, a declarat László Borbély.

În ceea ce priveşte sistemele de alimentare cu apă, ministrul Mediului şi Pădurilor a menţionat că “AFM are deja în derulare o sesiune dentru alocare de fonduri în această direcţie. Pentru acest program au fost depuse aproximativ 900 de  proiecte, însă nu toate pot fi finanţate din Fondul de Mediu. Proiectele care nu vor putea fi finanţate de AFM, vor  intra în PNDI, unde avem  fonduri în valoare de 1,3 miliarde de lei”, a mai declarat ministrul László Borbély.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>