1 aprilie aduce scumpiri

De la 1 aprilie, factura la gaze va fi mai mare. Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Tudor Şerban, a declarat pentru Mediafax, că preţul gazelor naturale va creşte din luna aprilie, însă nu a precizat cât de mare va fi scumpirea.

gazeTudor Şerban a explicat că această măsură este necesară, deoarece România trebuie să prezinte Comisiei Europene, până în luna martie, un program privind liberalizarea preţului la gazele din producţia internă.

“Din aprilie nu va mai putea fi ţinută presiunea pe preţ. Comisia Europeană ne-a cerut să pregătim grafice pentru 2012-2013”, a afirmat Şerban, citat de Mediafax. De asemenea, el a mai adăugat că persoanele cu venituri mici, vor primi sprijin din partea statului, pentru a-şi putea achita factura la energie termică.

Scumpirea gazelor a fost estimată încă din luna decembrie a anului trecut, de către preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, care preciza la acea dată că preţul gazelor va fi stabil doar până la 1 aprilie 2010.

Preţurile stabilite de ANRE sunt cuprinse între 73,36 lei/MWh şi 96,48 lei/MWh, în funcţie de consum.

>