Breaking news

Șase miniștrii au fost remaniați

Premierul Emil Boc a decis schimbarea din funcție a miniștrilor Radu Berceanu de la Transporturi, Adreian Videanu – Ministerul Economiei, Mihail Șeitan – Ministerul Muncii, Sebastian Vlădescu-Finanțe, Gabriel Oprea-Ministerul Comunicării și a lui Mihail Dumitru de la Ministerul Agriculturii.

bu_guvernLa agricultură va fi numit ministru deputatul PDL de Timiș, Valeriu Tabără, actualul preşedinte al  Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor. “Am avut o discuţie cu premierul Emil Boc, în urma căreia mi s-a propus funcţia de ministru al Agriculturii, iar eu am acceptat, nu pentru că mă favorizează sau mi-aş dori acest post, ci pentru că nu cred că suntem într-o situaţie în care poţi să refuzi aşa ceva. Ar fi un act de laşitate“, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Valeriu Tabără.

Acesta a mai spus că este nevoie de multă responsabilitate în acest moment, dar şi de foarte mult sprijin ca să reuşeşti.

Deputatul Valeriu Tabără s-a născut în comuna Sălciua, judeţul Alba, la 1 iulie 1949. Este inginer agronom (1973), iar în 1984 a devenit doctor în agronomie.

În perioada 1997-2001 a fost preşedintele Partidului Unităţii Naţiunii Române (PUNR), după ce între 1992 şi 1997, a fost vicepreşedintele acestei formaţiuni. Din 2002 este membru PDL, iar din 2004, vicepreşedinte PDL Timiş. Între anii 2002-2004 a fost membru al Biroului Permanent Naţional al PD.

Activitatea sa politică l-a adus în perioada 18 august 1994- 3 septembrie 1996 în funcţia de ministru al Agriculturii şi Alimentaţiei, în guvernul condus de Nicolae Văcăroiu. Valeriu Tabără a fost propus la 9 noiembrie 2009, pentru funcţia de ministru al Agriculturii de către premierul desemnat Liviu Negoiţă.

Pentru înlocuirea lui Vlădescu la Finanțe se vehiculează numele senatorului PDL,  Ion Ariton.

Mairan Sârbu de la UNPR este vehiculat ca posibli înlocuitor al lui Mihail Șeitan la Ministerul Muncii.

Și Ministrul Comunicării, Gabriel Sandu a fost remaniat de Emil Boc.

Pe lista remaniabililor urmează să facă parte și Radu Berceanu și Adreian Videanu.

>