Breaking news

„Focus on Romania” – Bogota 2012, un documentar în exclusivitate la TVR Cultural

Sâmbătă, 26 mai, de la ora 16.15, TVR Cultural difuzează un documentar inedit realizat cu ocazia ediţiei din acest an a Festivalului Iberoamerican de Teatru de la Bogota, eveniment în cadrul căruia România a fost invitată de onoare.

Filmul acestui succes artistic românesc a fost realizat de Sanda Vişan şi poate fi văzut în premieră la TVR Cultural şi în exclusivitate pentru România.

Ediţia cu numărul XIII a Festivalului Iberoamerican de la Bogota, care a avut loc în perioada 23 martie – 8 aprilie a.c., a adus pe scenă trei spectacole româneşti: două producţii ale Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu – „Aşteptându-l pe Godot” (în regia lui Silviu Purcărete) şi „Electra” (în regia lui Mihai Măniuţiu) – şi o producţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj Napoca – „Leonce şi Lena” (în regia lui Tompa Gábor).

Ce costuri, ce dificultăţi a avut, ce sprijin a primit şi ce ecou a avut turneul celor două teatre din România, invitate de onoare în capitala Columbiei, puteţi afla din filmul realizat de Sanda Vişan.