Breaking news

”Nava” România se cam scufundă Traiane!

După un număr special de magie  prin care a făcut ca flota României să dispară, mai e un pic și hopa țopa Căpitanul Traian face să dispară și 15% din pensii și 25% din salariile bugetarilor.

sebastian popescuAnul de grație 2010, cu Băsescu Președinte și Premeir, luna iunie, în care se decide soarta a milioane de români. Într-o democrație reală, deciziile importante, cum sunt și tăierea pensiilor și  a salariilor, se iau prin consens, împreună cu cu toate forurile de decizie din țara respectivă. Însă Președintele-Premier Băsescu nu a auzit de cuvântul consens. El este învățat ca pe navă, comanda la el și restul trepădușilor să execute ordinele.

Stimabile căpitan-conducător, România nu este o navă pe care să o conduci după bunul plac, pe ce ape vor mușchii dumitale. Ai ajuns președinte datorită românilor care te-au votat  cu speranța că le vei crește nivelul de trai. Nu numai că nu a făcut nimic să crească nivelul de trai și speranța de viață a românilor, ci din contră tai cu barda tot, dar doar de la unii. În timp ce guvernul se pregătește să își asume răspunderea în Parlament pe  pachetul de legi privind măsurile de austeritate, șefii de agentii, ministere și companii de stat, cheltuie cu nemiluita, dau prime și sporuri de milioane de euro. Mă întreb în ce țară trăim. Pe de o parte susținem sus și tare că nu mai sunt bani de pensii iar pe de altă parte bani se cheltuie aiurea pe mașini de teren scumpe ca și cum ar fi bani cu nemiluita.

Mă întreb oare câtă economie se face la buget prin tăierea pensiilor de 5, 6, sau 7 milioane, în comparație cu salariile nesimțite de 100, 200 și chiar 30 de milioane din anumite companii de stat și ministere. Nu mai bine taie de acolo cu 60% și rezolvă problema? Nu se poate, pentru  că domnii sunt puși cud edicație și nu intră sub incidența legii. S-a ales praful și de greva generală din învățământ și administrație, pe semne că s-au cam dat la fund și greviștii, resemnați cu gândul că de luna asta vor primi mai puțini bani. Însă ce nu știu ei este faptul că răul de acum începe. Pe lângă tăierea salariilor și a pensiilor urmează în câteva luni creșteri de taxe și impozite care vor face viața imposibilă multor milioane de români.

Opoziția vorbește doar la televizor, puterea nu o bagă în seamă, iar Băsescu își vede visul cu ochii, să aibă ultimul cuvânt în toate cele. În acest moment Băsescu controlează țara ca Președinte, are Guvernul și Parlamentul la degetul mic, caracatița extinsă în teritoriu, deci are toate pârghiile să facă ceva în țara asta. Însă iată ce decizii a luat Băsescu de relansare economică. În timp ce toți marii economiști internaționali urlă în gura mare că nu tăierea pensiilor și salariilor este soluția ieșirii din criză, Băsescu se face că nu aude și decide după bunul plac.  Poate pe viitor românii se vor gând de două ori înainte de a încredința puterea în mâna unui singur om. Traiane ai pâinea și cuțitul în țărișoara asta și ai adus-o în colaps. Nava România a  luat apă Traiane? Ce ai de gând să faci?