Breaking news

Șofez, deci plantez!

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în parteneriat cu Ecopolis,au lansat   campania ”Şofez, deci plantez!”, prin care şoferii din România pot contribui la plantarea de copaci, prin cumpărarea unui odorizant auto din benzinăriile selectate Petrom. Campania este implementată cu sprijinul organizaţiei Copacul de Hârtie şi al companiei Petrom.

model_odorizantPlantarea de copaci este una dintre cele mai eficiente soluţii pentru a estompa efectele gazelor emanate de maşini: poluarea aerului şi încălzirea globală. Şoferii care totuşi nu pot renunţa la transportul auto au acum posibilitatea de a minimiza efectul pe care maşina îl are asupra mediului. Metoda este simplă şi la îndemâna tuturor: cumpărând un odorizant auto (având forma unui copăcel) cu însemnele proiectului, fiecare conducător auto are posibilitatea să sprijine plantarea de arbori care, la rândul lor, vor absorbi emisiile cauzate de maşini. Voluntarii celor trei organizaţii neguvernamentale vor transforma investiţia în fiecare copăcel parfumat într-un copac plantat.

Începând de azi în întreaga ţară, în 147 de benzinării selectate Petrom, pot fi găsiţi copăceii parfumaţi cu însemnele proiectului „Şofez, deci plantez!”. Contravaloarea fiecărui ordorizant va reprezenta câte un pom plantat.

Un copac absoarbe emisiile generate de o maşină într-o lună. Astfel, fiecare şofer poate avea o maşină prietenoasă cu mediul înconjurător, timp de un an, prin cumpărarea a 12 copăcei „Şofez, deci plantez!”.

Acest proiect este pus în practică de trei organizaţii neguvernamentale: Asociaţia Salvaţi Dunarea şi Delta, Ecopolis şi Copacul de Hârtie. În demersul lor sunt susţinute de compania Petrom.