Breaking news

Șoc pentru profesori. Proba orală la concursul pentru suplinitori va deveni scrisă

Anul 2011 a fost anul bombelor în minister. „Teroristul” numărul unu al învăţământului, Daniel Funeriu, a anunţat că examenul de suplinire, care consta într-o probă orală va deveni unul scris.

bn profiDacă salvarea profesorilor care nu au luat o notă bună la Titularizare sau nu au dat-o era examenul de suplinire, din acest an examenul care consta într-o probă orală a specialităţii, va fi transformat într-un examen cu probă scrisă, la fel ca cel de Titularizare.

„Consecinţa imediată a concursului de titularizare este aceea ca am decis, la nivelul conducerii ministerului, cp ocuparea posturilor, începând cu luna septembrie, să se desfaşoare conform exact aceloraşi proceduri folosite în concursul din data de 13 iulie. Nu va mai fi posibilă ocuparea unor posturi din preuniversitar de către oameni care nu au note corecte la examenul de titularizare. Nu vor mai fi celebrele examene orale, care fac posibile anumite aranjamente la nivel local, fară exigenţă în selectarea resursei umane”, a declarat Funeriu.

Colac peste pupăză, proba scrisă va fi monitorizată cu camere de supraveghiere, iar lucrările vor fi corectate în centre universitare.