Breaking news

Și medicii fără reziențiat vor putea lucra în spitale

loading...

Potrivit unui proiect de lege, elaborat de Ministerul Sănătății, medicii tineri vor avea posibilitatea de a se angaja într-o unitate sanitară, chiar dacă nu au promovat concursul de Rezidenţiat.

medicinaAbsolvenţii facultăţilor de medicină, începând cu promoţia 2005, vor primi competenţe de practică limitate chiar dacă nu au promovat concursul de Rezidenţiat.

Proiectul Ministerului Sănătăţii va da posibilitatea tinerilor absolvenţi să fie  încadraţi în unităţile sanitare publice sau private, inclusiv în cabinetele medicilor de familie, pentru a sprijini activitatea de asistenţă medicală din aceste unităţi.

Proiectul de act normativ mai prevede ca, începând cu anul III de pregătire în specialitate, rezidenţii să fie incluşi în linia de gardă (alta decât linia I de gardă), în afara programului normal de lucru. De asemenea, începând cu anul IV de pregătire în specialitate, aceştia vor putea trece în linia I de gardă, sub supravegherea unui medic specialist sau primar care se află de gardă la domiciliu.

Ministrul Sănătăţii CSEKE Attila, a declarat că noile reglementări vor aduce beneficii atât unităţilor sanitare care vor putea angaja personal calificat, cât şi viitorilor specialişti care îşi  vor exercita meseria pentru care s-au pregătit, până la următorul concurs de Rezidenţiat.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>