Breaking news

Șeful secţiei de Neonatologie de la Giulești, anchetat penal pentru neglijență în serviciu

Medicul Adrian Toma, şeful secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

maternitateDoctorul Adrian Ioan Toma, în calitate de şef al Secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ‘Prof. dr Panait Sârbu’ a gestionat în mod defectuos resursele umane existente, neluând măsurile manageriale necesare pentru asigurarea în permanenţă, pe orice tură, la salonul de terapie intensivă nou-născuţi, a câte două cadre medicale, aşa cum prevăd dispoziţiile legale, în condiţiile în care numărul nou-născuţilor din salon depăşea în mod constant numărul maxim admis.

Asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, pe 24 august, fiind cercetată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Vasile Dima, șeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, este pus şi el sub acuzare pentru neglijenţă în serviciu și va fi cercetat în stare de libertate.

Parchetul a dispus începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă, având indicii privind încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor.