Șeful rețelei hoților de mașini, scăpat de judecători

Capul rețelei ce se ocupa cu furtul mașinilor de lux, a fost scăpat de către judecătorul care judeca dosarul, pentru că i-a expirat reținerea emisă de procurori.

judecatoriDupă e a fost reținut 24 de ore de către procurori, liderul rețelei a fost eliberat pentru că judecatorul a întârziat 15 ore deliberarea propunerii de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Șeful rețelei a fugit iar acum este dat în urmărire internațională. Acesta a primit mandat de arestare în lipsă, pentru 29 de zile.

Tribunalul Bucureşti a dispus, joi seară,  arestarea preventivă a 20 de persoane, printre care doi lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi doi angajaţi din cadrul Registrului Auto Român, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, precum înşelăciune, luare de mită și fals.

Pe numele a două dintre cele 20 de persoane s-au emis mandate de arestare în lipsă. În cauză, au fost reţinute alte două persoane care urmează să fie prezentate instanţei, astăzi, 05.08.2011, cu propunere de arestare preventivă.

În perioada 2009-2011 inculapații au introdus în mod fraudulos pe teritoriul României 15 autoturisme (marca Audi, Mazda, BMW, Chrysler, Citroen, Opel, Volkswagen, Skoda, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Nissan, Mitsubishi şi Dacia) sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenţia de a fi restituite.

>