Șeful Poliției își încurajează subalternii să folosească mai des pistolul

Chestorul Liviu Popa, șeful Poliției Române își încurajează subalternii să utilizeze mai des armamentul din dotare pentru a-i prinde pe infractori.

liviu.popaChestorul Liviu Popa a făcut aceste declaraţii după ce a aflat că, în week-end, poliţiştii au tras focuri de armă într-un cartier al Bistriţei, în timp ce urmăreau un suspect pe care nu l-au prins.

Focurile de armă nu sunt irosite dacă sunt folosite legal. Este o formă de fermitate de care Poliţia are nevoie. Încurajez folosire armamentului. Pistolul nu e făcut ca să faci cipcă (dantelă, împletitură – n.r.) cu el. Fermitatea Poliţiei cred că este în măsură să crească gradul de securitate şi de siguranţă al cetăţenilor şi, din acest punct de vedere, încurajez, atunci când legea permite şi sunt îndeplinite împrejurările prevăzute de lege, încurajez ca poliţiştii să folosească tot ce au în dotare, inclusiv pistolul“, a spus Popa.

Declarațiile șefului IGHPR au fost făcute luni în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița Năsăud unde a participat la instalarea în funcție a noului inspector șef comisarul şef Ovidiu Mureşan, şi a adjunctului acestuia, comisarul şef Ciprian Buta .

>