Breaking news

Victor Rebengiuc împlineşte astăzi 77 de ani

loading...

rebengiucLa această vârstă, marele actor român nu a renunţat la scenă. Acesta joacă în mai multe piese din repertoriul curent al Teatrului Bulandra, ultima dintre ele, montarea de anul trecut cu “Moartea unui comis voiajor”.

De-a lungul unei cariere de peste 50 de ani, Victor Rebengiuc a făcut roluri memorabile în piese de referinţă ale dramaturgiei româneşti şi universale. În film, creaţiile sale din “Pădurea spânzuraţilor”, “De ce trag clopotele, Mitică?” sau “Faleze de nisip” rămân în istoria cinematografiei româneşti. De asemenea, personajul Ilie Moromete din ecranizarea lui Stere Gulea este apreciat de critică şi public în termeni precum “unic” sau “genial”.

În anul 2004, la  cea de‑a treia ediție a Festivalul Internaţional de Film Transilvania,  a primit Premiul de Excelență pentru întreaga carieră, iar în acelaşi an a fost declarat de către criticii de film din România (Retrospectiva Filmelor Anului) cel mai bun actor din 2004 pentru rolul din filmul „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, de Lucian Pintilie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata