Breaking news

Luminița Gheorghiu actorul principal în comedia ”Sunt o babă comunistă”

loading...

Filmul ”Sunt o babă comunistă„, cu Luminița Gheorghiu în rol principal, este cel mai recent film românesc ce va fi lansat în cinematografe pe 23 august.

sunt o baba comunistaLuminiţa Gheorghiu şi Ana Ularu, două actriţe apreciate la nivel internaţional, joacă împreună în acelaşi proiect cinematografic, revenind pe marile ecrane, din 23 august, în cel mai recent film regizat de Stere Gulea, „Sunt o babă comunistă”.

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă.

Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Filmul va fi prezentat și în cadrul Festivalului Anonimul din Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe.

A câştigat premiul Los Angeles Film Critics Association pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din „Moartea domului Lăzărescu” (2007), a avut rolul principal în filmul „Poziţia copilului”, de Călin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlin anul acesta, dar Luminiţa Gheorghiu a declarat cu modestie că niciun premiu primit vreodată n-a schimbat-o, ba, din contră, l-a simţit ca pe o responsabilitate în plus pentru ca fiecare rol să iasă perfect.

Ana Ularu, una dintre cele mai promiţătoare tinere actriţe ale României, o interpretează pe Alice cea temperată şi familistă. În ciuda faptului că, în 2012, a câştigat la Festivalul de la Berlin trofeul Shooting Stars, Ana îşi păstrează realismul și rămâne modestă și cu picioarele pe pământ.

În meseria asta, azi lucrezi şi numele tău e pe buzele tuturor, iar a doua zi te uită”, spune Ana Ularu.

Pe 16 august, editura Polirom lansează în librăriile din toată ţara bestsellerul semnat de Dan Lungu „Sînt o babă comunistă!”, în ediţie limitată.

Romanul care a inspirat acţiunea comediei regizate de Stere Gulea este una dintre cele mai traduse cărţi româneşti de după 1989, ediţia în limba franceză fiind dublu nominalizată la premiile europene Jean Monnet în 2008.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata