Breaking news

„Sieranevada”, marele câștigător al Galei Premiilor Gopo 2017

loading...

Peste 900 de invitați au participat aseară, în Sala Mare a Teatrului Național București „Ion Luca Caragiale”, la cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul a fost transmis în direct pe TVR 2, TVR 3, TVR HD dar și la Radio România Cultural.

Cristi Puiu, SieranevadaDana Dogaru, Medeea Marinescu, Rodica Lazăr, Alina Grigore (nominalizate la categoria „Cea mai bună actriță în rol principal”), Vlad Ivanov, Petru Ciubotaru (nominalizați la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”), Florin Piersic Jr, Diana Cavallioti, Dorian Boguță, Margareta Pâslaru, Adelin Petrișor, Ana Ularu, Alec Secăreanu, Ada Galeș, Claudiu Bleonț, Magda Catone, Constantin Cotimanis, Rona Hartner, Smiley, Bromania sunt doar câțiva dintre invitații care au pășit pe covorul roșu din centrul capitalei.

„Sieranevada”, filmul cu cele mai multe nominalizări, și-a adjudecat șase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” (Cristi Puiu), premiu oferit de Banca Transilvania, „Cel mai bun scenariu” (Cristi Puiu), „Cea mai bună actriță în rol principal”, premiu oferit de Aqua Carpatica (Dana Dogaru), „Cea mai bună actriță în rol secundar” (Ana Ciontea) și „Cel mai bun montaj” (Letiția Ștefănescu, Ciprian Cimpoi).

Șase trofee Gopo a câștigat și „Câini”, filmul regizat de Bogdan Mirică: „Premiul pentru cel mai bun film de debut”, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal”, premiu oferit de Audi România, (Gheorghe Visu), „Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar” (Vlad Ivanov), „Premiul pentru cea mai bună imagine” (Andrei Butică), „Premiul pentru cea mai bună muzică originală” (Codrin Lazăr, Sorin Romanescu), „Premiul pentru cel mai bun sunet” (Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette).

Un trofeu Gopo pentru „Cea mai bună imagine”, acordat lui Marius Panduru, a fost adjudecat și de pelicula „Inimi cicatrizate”. Filmul lui Radu Jude a mai câștigat alte trei statuete la categoriile: „Cele mai bune decoruri” (Cristian Niculescu), „Cele mai bune costume” (Dana Păpăruz) și „Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură”, premiu oferit de MAC Cosmetics România (Bianca Boeroiu și Domnica Bodogan).

„Doar o răsuflare”, filmul regizat de Monica Lăzurean-Gorgan, a câștigat trofeul pentru „Cel mai bun documentar” iar premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj” a fost câșțigat de „4:15 P.M. Sfârșitul lumii” (regia Cătălin Rotaru, Carmen Virginia Șarga).

Trofeul „Tânără Speranță” a fost câștigat de producătoarea filmului „Ilegitim”, Anamaria Antoci.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către „Fiul lui Saul”/ „Saul Fia”, distribuit în România de Transilvania Film.

Momente memorabile, atât pe covorul roşu, cât şi în cadrul Galei, au fost prilejuite de câştigătorii Premiilor Gopo pentru Întreaga Activitate (Valentin Uritescu) dar și Întreaga Carieră oferit de Primăria Municipiului București prin Creart (Ion Dichiseanu). Un premiu special i-a fost oferit și pirotehnistului Constantin Petre.

Premiul publicului oferit de Carrefour România, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box office în 2016, a fost împărțit de lungmetrajele: „#Selfie69” (regia Cristina Iacob) și „Două lozuri” (regia Paul Negoescu).

Lista completă a câștigătorilor:

 • Cel mai bun film: Sieranevada, de Cristi Puiu
 • Cel mai bun actor în rol principal: Gheorghe Visu  pentru rolul „Hogaş” din filmul „Câini”
 • Cea mai bună actriţă în rol principal: Dana Dogaru pentru rolul ”Nuşa” din filmul „Sieranevada”
 • Cea mai bună regie: Cristi Puiu pentru filmul “Sieranevada”
 • Cea mai bună actriţă în rol secundar: Ana Ciontea pentru rolul ”Tanti Ofelia” din filmul „Sieranevada”
 • Cel mai bun actor în rol secundar: Vlad Ivanov pentru rolul din Câini
 • Cel mai bun fim de debut (Lungmetraj): ”Câini”
 • Premiul publicului: ”Selfie”
 • Cel mai bun scenariu: Cristi Puiu, pentru “Sieranevada”
 • Cea mai bună imagine: filmul ”Câini„ şi ”Inimi Cicatrizate„
 • Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură: Bianca Boeroiu, Domnica Bodogan pentru filmul „Inimi Cicatrizate”
 • Cele mai bune decoruri: Cristian Niculescu pentru filmul „Inimi cicatrizate”.
 • Cele mai bune costume: Dana Păpăruz pentru filmul “Inimi cicatrizate”.
 • Cel mai bun film străin: “Fiul lui Saul”/„Saul Fia” (regia László Nemes), Distribuitor: Transilvania Film
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata