Breaking news

Scurtmetrajul românesc ”O noapte în Tokoriki”, premiat la Berlinale 2016

loading...

Scurtmetrajul ”O noapte în Tokoriki’ al regizoarei Roxana Stroe a primit ”Premiul special pentru scurtmetraj” la secțiunea Generation 14plus a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

o noapte la tokorikiJuriul secțiunii pentru tineret — alcătuit din Vincent Edusei, Emilia Forck, Mira Leskien, Carlotta Saumweber, Tim Schiffer și Esther Siebelitz — a atribuit această distincție peliculei românești pentru tonul aparte și pentru maniera ”superbă de realizare și de narare a poveștii” și pentru ”mesajul urgent, spus din inimă” al filmului, potrivit paginii oficiale a evenimentului, https://www.berlinale.de.

La secțiunea Generation 14plus, premiul ”Ursul de cristal pentru cel mai bun film” a revenit producției letone ”Es esmu ?eit” (”Mellow Mud”) a lui Renars Vimba, iar ”Ursul de cristal pentru cel mai bun scurtmetraj” a fost decernat pentru ”Balcony” (”Balconul”), al britanicului Toby Fell-Holden.

Lungmetrajul “Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, prezent în secțiunea Forum a celei de a 66-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, a câștigat Premiul CICAE – “Confederation Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai” (Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă)

Ursul de Argint a fost acordat la ediția 2016 a Berlinalei actorilor Majd Mastoura (Tunisia) și Trine Dyrholm (Danemarca). Același trofeu i-a fost acordat și regizoarei franceze Mia Hansen-Love pentru filmul “L’Avenir”.

Ursul de Aur, trofeu acordat celui mai bun film al Berlinalei, i-a fost acordat la ediția din 2016 documentarului italian “Fuocoammare” al regizorului Gianfranco Rosi, care prezintă drama migranților ajunși în insula Lampedusa.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata