Breaking news

Scurtmetrajul ”Steaua norocoasă”, produs de TVR 2 a câștigat premiul Ciak şi medalia Fellini

loading...

Filmul Steaua norocoasă, produs de TVR 2 pe  baza poveştii lui Ahmed Al-Adeni, un copil de 10 ani  a câştigat premiul Ciak şi medalia Fellini.

tvr2Ahmed Al-Adeni, un copil în vârstă de 10 ani din România a scris o   poveste. Pe baza acesteia, s-a făcut un film, produs şi difuzat de TVR  2, în cadrul emisiunii ” Liber pe contrasens”. Filmul Steaua norocoasă   (The Lucky Star) a câştigat un trofeu la premiile Ciak pentru scurtmetraje (cu şi) despre copii şi medalia Fellini UNESCO. În aceste   zile s-a încheiat festivalul internaţional Ciak Junior, iar Ahmet a   apărut în toate ziarele din Peninsulă.

Echipa realizatoare a filmului a lucrat numai cu copii, în această coproducţie cu TVR : producător Valentin Dimulescu , regizor Cosmin   Dumitru, director imagine Dinu Mărgărint, montaj Cătălin Burlă.

Ahmet  locuieşte în Bucureşti şi, deşi nu l-a întâlnit niciodată, este   fan Hagi şi iubeşte în general fotbalul. El  a scris o poveste despre visul unui băieţel de etnie rromă care, în ciuda problemelor rasiste pe care le întâmpină,  doreşte să ajungă într-o echipă mare de fotbal. România a participat la festival alături de Belgia, Croaţia, Slovenia, China, Franţa, Germania, Israel, Italia şi Ungaria.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata