Breaking news

Școala de Vară, primul lungmetraj de comedie din România în care joacă 57 de copii – VIDEO

loading...

Sâmbătă seară la Cinema Europa din București, a avut loc premiera filmului ”Școala de vară”, o creație Dream Media Group, care spune povestea 57 de copii talentați de la o școală de artă, ce sunt pe punctul de a-și pierde sala de sport în care își desfășurau momentele artistice.

scoala de vara 2013Școala de Vară este o comedie spumoasă în care o gașcă de adolescenți, elevi talentați ai unei școli de arte luptă împreună cu directoarea școlii, ca să salveze sala de sport în care își desfășurau repetițiile și examenele de final de an.

După o lună de filmări la Moeciu de Sus și Bran, plus jumătate de an de muncă la post producție, lungmetrajul, ”Școala de Vară” este gata.

Filmul, primul din ultimii 20 de ani din România, care redă în mod amuzant, povestea unor liceeni talentați, redă o poveste îmbinată cu probleme adolescentine şi manifestările artistice ale acestora în cadrul unei şcoli de arte cu internat.

 

Sosirea la școala de arte a unei noi eleve și închiderea sălii de sport de către primărie, sunt subiectele centrale în jurul cărora se construiește povestea lungmetrajului.

Primăria vroia să închidă sala de sport pe motiv că nu produce bani în timp ce Irina, ajunge la o altă școală întrucât avea probleme de familie.

Închiderea şcolii coincide cu examenul şi totodată spectacolul de final de an al tuturor specializărilor şcolii.

Scenaristul a creat și o poveste de iubire între durul școlii și eleva nou venită. Cei doi având în comun pe lângă pasiunea pentru muzică și faptul că proveneau din familii destrămate.

Liantul din film este, directoarea şcolii care se zbate pentru ca sala de sport să nu se închidă iar elevii să poată susține examenul final.

În ciuda faptului că fac parte dintr-o generaţie rebelă fără reguli, dar cu aspiraţii mari şi talent pe măsură, reuşesc să împletească arta teatrală cu cea muzicală, să dea dovadă de coeziune, spirit de echipă şi multă creativitate în lupta cu administraţia insipidă ce uitp că în afara rapoartelor mai există şi arta şi cultura.

Bogdan Alexe, producătorul general al filmului s-a declarat aproape mulțumit de ceea ce a ieșit, precizând că este primul său lungmetraj din carieră și că lucrurile puteau să iasă și mai bine. Bogdan Alexe a precizat că deși este foarte plăcut să lucrezi cu copii, munca a fost titanică și a ținut să mulțumească celor 50 de persoane care au alcătuit echipa de producție a filmului.

Cei 57 de copii din Tabăra de Film care au acceptat să joace în lungmetrajul Școala de Vară, au fost premiați sâmbătă seară la premiera filmului și aplaudați la scenă deschisă după genericul de final.

Lungmetrajul Școala de Vară a fost regizat de Mircea Ghinescu, iar din distribuție au făcut parte actorii Ioana Abur, Alexandru Soare, Bogdi Coste,Irina Andronic, Ivana Farc, Ştefana Popa plus elevii de la Tabăra de Film 2012.

Începând din 26 aprilie 2013, lungmetrajul ”Școala de vară” va putea fi urmărit în cinematografele din toată țara.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata