Breaking news

Prinţesa Veşnică, filmul de debut al lui Katie Holmes, spune povestea Nadiei Comăneci

loading...

Zeița de la Montreal, desemnată în anul 2000, ”Gimnasta Secolului”, revine pe marile ecrane internaționale, grație documentarului de debut al americancei Katie Holmes. Actrița a regizat documentarul “Prinţesa Veşnică/ Eternal Princess” pe care-l va lansa la Festivalul Tribeca de la New York.

nadia comaneciÎn cadrul scurt metrajului documentar, “Prinţesa Veşnică/ Eternal Princess”, ce are o durată de 30 de minute, Katie Holmes prezintă viaţa extraordinară a gimnastei române Nadia Comăneci.

Documentarul prezintă “extraordinara viaţă a faimoasei gimnaste române Nadia Comăneci, care, la vârsta de 14 ani, a obţinut primul 10 perfect, în timpul Olimpiadei din 1976, şi care, acum, este o mamă iubitoare, filantrop şi un nume marcant în sport”.

Premiera mondială a filmului documentar cu Nadia va avea loc la Festivalul Tribeca de la New York, care se va desfăşura în acest an în perioada 15 – 26 aprilie.

Shorts Program, secţiunea în care a fost inclus filmul despre Nadia Comăneci, cuprinde nouă programe: cinci narative, trei documentare şi unul care implică o combinaţie între cele două genuri.

Nadia Comăneci şi Katie Holmes sunt bune prietene. În luna februarie, Katie Holmes a publicat o fotografie pe contul său de Instagram în care era surprinsă făcând stretching alături de fosta gimnastă Nadia Comăneci.

“Întinzându-mă pe acoperiş cu minunata mea prietenă Nadia”, a scris Katie Holmes în descrierea fotografiei.

Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti. Iar de la vârsta de 6 ani a început să facă gimnastică. În 1975, la 14 ani, Nadia Comăneci a ocupat primul loc la Campionatele Europene în patru probe: individual compus, sărituri, paralele inegale şi bârnă, şi a cucerit medalia de argint la sol.

La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a devenit prima gimnastă care a primit nota 10, după prestaţia ei la paralele inegale. Până la sfârşitul competiţiei, gimnasta din România a mai obţinut încă şase note de zece. Nadia Comăneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, bârnă şi paralele inegale, o medalie de argint pe echipe şi o medalie de bronz la sărituri. După JO de la Montreal, Nadia a apărut pe coperţile revistelor Time, Newsweek şi Sport Illustrated, toate în aceeaşi săptămână.

De-a lungul carierei, a câştigat cinci medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice, două de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale şi nouă de aur, două de argint şi una de bronz la Campionatele Europene.

În 1996, Nadia Comăneci a intrat în Galeria “Hall of Fame” a gimnasticii internaţionale. În acelaşi an, Nadia s-a căsătorit cu campionul olimpic american, Bart Connor. Nadia a fost numită de postul ABC News şi Ladies Home Journal printre cele mai importante o sută de femei ale secolului XX.

Nadia a devenit, în 1999, primul sportiv care a fost invitat să ţină un discurs la sediul ONU, cu ocazia anului internaţional al voluntariatului.

Nadia a devenit mamă pe 3 iunie 2006. Nadia şi Bart şi-au botezat fiul Dylan Paul.

Nadia Comăneci este preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Gimnastică, preşedinte Onorific al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ambasadorul Sporturilor Româneşti şi membru al Fundaţiei Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Împreună cu soţul său deţine Academia de Gimnastică Bart Conner Gymnastics Academy din Oklahoma City.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata