Breaking news

Pelicula “Ha ha ha” a câștigat marele premiu în cadrul secțiunii Un Certain Regard, la Cannes

loading...

Pelicula “Ha ha ha”, regizată de sud-coreeanul Hong Sang-soo, a fost recompensată, sâmbătă seara, la Cannes, cu premiul cel mare al secţiunii Un Certain Regard.

un_certain_regardPelicula “Ha ha ha” este povestea unui regizor care plănuieşte să părăsească Coreea pentru a locui în Canada. Pelicula prezintă doi prieteni reuniţi pentru a evoca întâmplări petrecute separat în acelaşi loc. 19 filme au concurat la acestă categorie printre care și  două producții cinematografice românești”Aurora”, regizat de Cristi Puiu”, şi “Marţi, după Crăciun”, regizat de Radu Muntean.

Deși cele două filme românești au primit critici favorabile din partea citicilor de film prezenți la Cannes și din partea presei, nu au fost recompensați cu niciun premiu.

Premiul juriului la categoria Un Certain Regard a fost decernat peliculei “Octobre” regizată de fraţii peruani Diego şi Daniel Vega, iar premiul pentru interpretare a fost acordat celor trei actriţe din “Los Labios” regizat de argentinienii Santiago Loza şi Ivan Fund – Eva Bianco, Victoria Raposo şi Adela Sanchez.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata