Breaking news

Oscarul italian pentru filmul ”Concertul” al lui Radu Mihăileanu

loading...

Lungmetrajul “Concertul” de Radu Mihăileanu a fost desemnat câştigătorul categoriei “cel mai bun film din Uniunea Europeană” la premiile David di Donatello 2010, echivalentul italian al Oscarurilor.

david-di-donatelloÎncă un premiu pentru filmul lui Radi Mihăileanu. După două premii Cezar și patru premii Gopo, a venit rândul italienilor să recompenseze lungmetrajul ”Concertul”, cu trofeul pentru cel mai bun film european în 2010. La categoria “cel mai bun film din Uniunea Europeană”, cei 1.500 de membri ai Academiei de film italiene au selecţionat lungmetrajele “Concertul” de Radu Mihăileanu, “Das Weisse Band” de Michael Haneke, “Un Prophète” de Jacques Audiard, “Soul Kitchen” de Fatih Akin şi “Welcome” de Phillip Lioret.

este al doilea trofeu italian pe care Radu Mihăileanu îl câștigă, după trofeul  David di Donatello din 1999, pentru filmul “Trenul vieţii/ Train de vie”.

Comedia dramatică “Le concert/ Concertul”, care a avut premiera românească pe 20 noiembrie 2009, îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei. Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.

Lungmetrajul “Concertul” a fost filmat în proporţie de aproximativ 60 la sută în România, o săptămână la Moscova şi restul la Paris. Potrivit lui Radu Mihăileanu, filmările din România s-au desfăşurat la studiourile Castel Film, dar şi în alte locuri din Bucureşti, printre care Institutul “Ana Aslan” şi Arenele Romane.

loading...
7 Comentarii
 1. a.myckey spune

  pagina vietii

 2. iulia spune

  foarte interesant acest site/blog

 3. rainb0o0w spune

  nu regret ca am dat de pagina asta…

 4. Stropinela spune

  tot asa cu continutul pe acest site

 5. danna spune

  foarte interesant acest site/blog

 6. crina spune

  vai vai vai

 7. noss&volvo spune

  imi place unde am ajuns…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata