Breaking news

Încă un premiu internațional pentru filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”

loading...

Seria trofeelor internaționale pentru lungmetrajul “Eu când vreau să fluier, fluier”, de Florin Şerban, continuă. După Ursul de Argint de la Berlin, și premiile Gopo din România, filmul  a primit premiul secţiunii Sang Neuf a Festivalului Internaţional de Thriller de la Beaune.

Eu_cand_vreau_sa_fluier_fluier_2010La secţiunea “Sang Neuf/ New Blood”,  alături de “Eu când vreau să fluier, fluier”, a concurat “Experiment diabolic/ The Killing Room” (SUA), în regia lui Jonathan Liebesman, cu Timothy Hutton, Chloe Sevigny şi Clea Duvall.

Printre personalităţile importante prezente la festival s-au numărat regizorul francez Claude Lelouche, care a fost preşedintele juriului la prima ediţie a evenimentului, din 2009.

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă, după mult timp, din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii. Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata