Breaking news

Încă un premiu internațional pentru filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”

loading...
0 1

Seria trofeelor internaționale pentru lungmetrajul “Eu când vreau să fluier, fluier”, de Florin Şerban, continuă. După Ursul de Argint de la Berlin, și premiile Gopo din România, filmul  a primit premiul secţiunii Sang Neuf a Festivalului Internaţional de Thriller de la Beaune.

Eu_cand_vreau_sa_fluier_fluier_2010La secţiunea “Sang Neuf/ New Blood”,  alături de “Eu când vreau să fluier, fluier”, a concurat “Experiment diabolic/ The Killing Room” (SUA), în regia lui Jonathan Liebesman, cu Timothy Hutton, Chloe Sevigny şi Clea Duvall.

Printre personalităţile importante prezente la festival s-au numărat regizorul francez Claude Lelouche, care a fost preşedintele juriului la prima ediţie a evenimentului, din 2009.

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă, după mult timp, din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii. Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata