Breaking news

Gabriel Băruță, autorul coloanei sonore și al musicalului din filmul Revederea

loading...

Gabriel Băruță, fost component al trupei Hotel FM, este responsabil de coloana sonoră și musicalul din filmul pentru adolescenți ”Revederea”, filmat în stațiunea Moeciu.

gabriel barutaGabriel Băruță semnează coloana sonoră a filmului dar și musicalul de final al peliculei Revederea, cel mai tare lungmetraj pentru adolescenți realizat în ultimii 10 ani în România.

Inspirat de peisajul superb de la Moeciu dar și de vocile copiilor, Gabriel Băruță a compus musicalul chiar în pensiunea din stațiunea montană.

Eu m-am ocupat de toată partea muzicală a filmului, de coloana sonoră și în special de musicalul de la finalul filmului. Pe care l-am compus chiar aici în locație, în patru zile și patru nopți. Piesa este interpretată de 30 de copii, iar 18 dintre ei au părți solo de cântat. Am reușit să înregistrez, pe bucăți, piesa cu toți copii în doar două zile”, a declarat Gabriel Băruță pentru exclusivNEWS.ro.

Compozitorul spune că piesa a fost compusă special pentru copi care joac în film, după ce i-a ascultat pe fiecare în parte și le-a testat ambitusul vocal și timbrul vocii. Abia după aceea a reușit să le distribuie fiecăruia în parte bucata din piesă pentru a o interpreta.

Cât privește succesul acestei piese, Gabriel este optimist și crede că poate să devină la anul un hit pentru adolescenți: pentru că în special refrenul și anumite părți din piesă sunt foarte fredonabile și ușor de reținut. 

În afară de musical și coloana sonoră, Gabriel Băruță a mai creat și o piesă pentru Aliona Moon și Bianca Oprișan. Compozitorul a rămas plăcut impresionat de Aliona care a reușit să învețe piesa și să o înregistreze în doar o oră și jumătate.

Aliona este foarte talentată și o profesionistă. Am remarcat-o anul ăsta la Eurovision și de atunci mi-am dorit să am ocazia să lucrez cu ea.  Aliona a învățat atât versurile cât și linia melodică, foarte rapid, s-a pus la microfon și a început să cânte, totul a fost gata într-o oră și jumătate”, a mai declarat Gabriel Băruță.

Trupa Hotel FM, din care a făcut parte și Gabriel Băruță a reprezentat România la Eurovision în anul 2011.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata