Breaking news

Filmul “Eu când vreau să fluier, fluier” a câștigat Ursul de Argint

loading...

Succes românesc la Festivaluld e Film de  la Berlin. Lungmetrajul “Eu când vreau să fluier, fluier”, de Florin Şerban, a primit  Ursul de Argint.

berlinale2Pelicula lui Florin Şerban este primul film românesc selectat în competiţia oficială la Festivalul Internaţional de la Berlin din ultimii 17 ani. Alături de Florin Şerban, pe scenă au urcat, pentru a ridica “Jury Grand Prix – Silver Bear/ Marele Premiu al Juriului – Ursul de Argint”, actorii Ada Condeescu şi George Piştereanu. Premiul le-a fost înmânat de actița Renee Zellweger.

Povestea este dramatică şi emoţionantă. Un tânăr de 19 ani, interpretat de actorul George Piştereanu, a stat patru ani în puşcărie. Cu două săptămâni înainte de eliberare, află că mama lui s-a întors după mult timp din Italia şi vrea să îl ia cu ea pe fratele mai mic. În timp ce se pregăteşte să evadeze, Silviu se îndrăgosteşte de o studentă la sociologie, venită în practică la penitenciar.

George Piştereanu a mulţumit colegilor de platou şi actorilor neprofesionişti din penitenciar, care au jucat în film. “Mulţumesc colegilor de platou şi celor din penitenciar, celor care au ieşit din penitenciar. Filmul acesta este şi al lor, al tuturor”, a spus Piştereanu pe scenă.

Lungmetrajul “Eu când vreau să fluier, fluier” este o poveste despre emoţie şi despre lupta cu sinele pentru eliberarea sufletului, traseu spus prin luptă fizică, mimică şi, uneori, cuvinte.

Drama sa a concurat la Berlin cu alte 25 de producţii internaţionale, printre care “The Ghost Writer” al lui Roman Polanski şi “Shutter Island” al lui Martin Scorsese.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata