Breaking news

Filmul “Concertul” de Radu Mihăileanu a fost nominalizat la Oscarul italian

loading...

După nominalizările la premiile Cezar și Gopo, lungmetrajul “Concertul” de Radu Mihăileanu a fost nominalizat la premiile David di Donatello 2010, echivalentul italian al Oscarurilor, care vor fi decernate la Roma, pe 7 mai, transimte mediafax.ro

leconcert“Concertul” de Radu Mihăileanu, participă la categoria “cel mai bun film din Uniunea Europeană”, alături de  lungmetrajele  “Das Weisse Band” de Michael Haneke, “Un Prophète” de Jacques Audiard, “Soul Kitchen” de Fatih Akin şi “Welcome” de Phillip Lioret. Ceremonia de decernare a premiilor David di Donatello va fi transmisă în direct de postul de televiziune Rai Cinema.

Filmul ”Concerrtul” a primit două premii Cezar, pentru sunet, respectiv pentru cea mai bună coloană sonoră. Radu Mihăileanu a mai obţinut un premiu David di Donatello în 1999, pentru filmul “Trenul vieţii/ Train de vie”.

Lungmetrajul “Concertul” a fost filmat în proporţie de aproximativ 60 la sută în România, o săptămână la Moscova şi restul la Paris. Potrivit lui Radu Mihăileanu, filmările din România s-au desfăşurat la studiourile Castel Film, dar şi în alte locuri din Bucureşti, printre care Institutul “Ana Aslan” şi Arenele Romane.

Comedia dramatică “Le concert/ Concertul”, care a avut premiera românească pe 20 noiembrie 2009, îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei. Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata