Breaking news

Dan Chișu își lansează pe 14 noiembrie, filmul Déjà Vu!

loading...

Déjà Vu, cel mai recent film independent care poartă semnatura lui Dan Chişu în calitate de scenarist, regizor, cameraman, actor şi producător va avea premiera de gală joi , 14 noiembrie, la CinemaPRO.

deja vuFilmul spune povestea lui Mihai, un bărbat de 55 de ani care are o relaţie extraconjugală de 3 ani de zile, timp în care şi-a înşelat soţia. Mihai decide să-i mărturisească soţiei despre relaţia lui cu Tania.

Cei doi se separă şi Mihai o aduce pe Tania pentru prima dată acasă. Filmul începe cu momentul în care, a doua zi dimineaţă, Mihai se trezeste şi o găseşte pe Tania în bucătărie tristă. Toată povestea se derulează în următoarele 75 de minute din viaţa celor doi în timp real.

Personajul principal nu apare în film, este descoperit de spectator prin ochii mamei, amantei şi ai soţiei.

Spectatorul vede ce vede personajul principal în aceste 75 de minute din viaţa lui. Momentul culminant este cel al întâlnirii celor trei, moment în care penibilul este escaladat deoarece relaţia scapă de sub control.

Drama poveştii nu aduce elemente spectaculoase prin însăşi tema, relaţia în trei, o temă déjà exploatată consistent în cinema. Drama izbeşte puternic prin tehnica de filmare şi ceea ce se leagă de aici.

Camera fixată pe o cască specială îl transformă pe principalul personaj şi în cameraman şi în regizor
luând în considerare că el este singurul decident atât al acţiunilor sale cât şi al cadrelor pe care le
surprinde.

Filmul prezintă tema introspecţiei pe care şi-o face un bărbat, pe care nu îl vedem dar îi conturăm
portretul şi imaginea din felul în care reacţionează cei cu care interacţionează: amanta, mama, soţia.
Asumarea imaginii doar din p.o.v .intenţioneză să transmită spectatorului acel detaliu al gestului zilnic, pe care îl facem mecanic, fără a-l mai înregistra sau felul în care reacţionam cu privirea în situaţii dramatice sau extreme.

Distribuţia: Ioana Flora, Mirela Oprişor, Anca Alexandru, Gabriel Răuţă, Tudor Smoleanu, Horia Gheorghe, Gabriel Sandu, Simona Teodora, Chis Stanciu, Gheorghe Andrei şi Dan Chişu.

Déjà Vu este o co-producţie DaKINO Production şi Watch Me Productions, realizată cu sprijinul
HBO România, 2012.

Din 15 noiembrie va fi lansat în cinematografele din toată ţara : Târgu Mureş, Craiova, Cluj-Napoca,
Brăila, Botoşani, Piatra Neamţ, Călăraşi, Ploieşti şi Târgu Jiu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata