Breaking news

Cinci ani de IDEO IDEIS la Alexandria

loading...

Cea de-a 5-a editie a Festivalului de Teatru Tânăr ”Ideo Ideis” și-a deschis porțile, pe 6 august,  la Alexandria.

08082008_ii_logoAflat deja la a cincea ediţie, IDEO IDEIS este creaţia a doi adolescenţi din Alexandria, Andreea Borţun, studentă în anul II la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti (UNATC), secţia scenaristică, şi Alexandru Ion, masterand la actorie în cadrul aceleiaşi universităţi.

La fel ca şi în anii precedenţi, gaşca de “copii atomici” aduce în Casa de Cultură a Sindicatelor nouă trupe de tineri actori din întreaga ţară. Spectacole de teatru profesionist de la cele mai importante teatre din Bucureşti, dar şi personalităţi ale vieţii culturale din România precum Cătălin Ştefanescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Mihaela Sârbu şi Marcel Iureş, preşedintele de onoare al Festivalului.

Festivalul de Teatru Tânăr  IDEO IDEIS se desfăşoară în perioada 6 – 14 august, la Casa de Cultură din Alexandria şi include trei mari secţiuni: competiţia propriu- zisă, atelierele de teatru şi spectacolele de teatru profesionist.

Festivalul de teatru contribuie din plin la dezvoltarea sectorului cultural din marile oraşe ale ţării, reprezentând practic singura iniţiativă din care a avut o finalitate vizibilă şi ale cărei efecte încep deja să se facă simţite.

Valentin Stângă

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata