Breaking news

Avatar, pe primul loc în box-office!

loading...

Filmul “Avatar” spune povestea unui veteran de război pe nume Jake, care este trimis pe o planetă îndepărtată numită Pandora, se află pe primul loc în box-office-ul american.

avatarAcţiunea filmului “Avatar” se petrece în viitor, peste 200 de ani, când Jake, un veteran de război paralizat, este trimis pe o planeta îndepărtată numită Pandora pentru a înfiinţa o colonie umană şi pentru a extrage cât mai multe resurse minerale oferite de această planetă.

Pandora este locuită de o rasa umanoidă numită Na’vi, o veche civilizaţie cu tradiţii, limbă şi cultură proprii. Aceasta rasă beneficiază de o calitate nemaintâlnită: Na’vi pot să posedeze trupurile umane, să controleze minţile oamenilor şi să ia înfăţisarea acestora, folosindu-i drept avatare.

În timp ce Jake şi alţi pământeni trebuie să se acomodeze pe luxurianta planetă, civilizaţia de pe Pandora protestează împotriva noilor veniţi.

După o serie de evenimente care îi schimbă complet modul de gândire, Jake se alătură rasei Na’vi în războiul împotriva pământenilor.

Cu un buget de productie de 230 milioane dolari, “Avatar” este unul dintre cele mai scumpe filme din istorie, potrivit Internet Movie Database (IMDb).

Avatar, noul film 3D semnat de James Cameron, a înregistrat în ziua lansării, pe 18 decembrie, încasări de 27 milioane dolari, în prima zi integrală de difuzare în cinematografele din Statele Unite.

“Avatar” este difuzat în 2.032 de cinematografe cu 3.124 de ecrane 3D şi în 1.425 de cinematografe obişnuite, potrivit Fox.

În România filmul a fost lansat tot în 18 decembrie find pe locul 1 în box-office cu 185.566 de spectatori şi poate fi urmărit în cinematografele din următoarele oraşe:   Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Piteşti  şi Timişoara.

Filmul Avatar din a cărei disptribuţie fac parte: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel Moorea, a  fost nominalizat la 4 categorii la Globurile de Aur din 2010.

Regizorul James Cameron a câştigat în 1997 premiul Oscar, cu pelicula “Titanic”,  filmul cu cele mai mari încasări la nivel mondial, de 1,8 miliarde dolari, potrivit Box Office Mojo.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata