Breaking news

A treia ediție a festivalului Chitila Film Fest, începe pe 30 august

loading...

Primăria Chitila, alături de parteneri, organizează în perioada 30 august – 1 septembrie a treia ediție a festivalului de film “Chitila Film Fest”, o competiție națională de filme dedicată regizorilor români.

chitila film festTimp de 3 zile, orașul Chitila va fi Capitala Europeană a documentarelor, animației și filmelor de scurt metraj.Tematica acestui festival este una românească dedicată tinerilor talente din domeniul cinematografic.

În primele două zile ale evenimentului se va desfășura concursul propriu-zis, iar pe 1 septembrie va avea loc festivitatea de premiere. Din juriu vor face parte nume sonore din industria cinematografica românească așa cum am fost obișnuiți și în edițiile trecute.

Studenții, absolvenții facultăților de profil, precum și regizorii și oamenii din industria cinematografică se pot înscrie în competiție până la data de 20 august, cu producții din portofoliul propriu. Pe 20 august juriul va avea de ales și departajat dintr-o lungă serie de filme.

La preselecţie vor fi admise doar filmele care îndeplinesc următoarele condiţii: nu depăşesc 20 de minute, sunt subtitrate în limba engleză dacă dialogul este în altă limbă decât româna sau engleza, sunt transpuse pe format digital, DVD sau DVCAM.

Filmele înscrise în concurs vor fi proiectate pe un ecran gonflabil gigant amplasat chiar lângă lacul din Chitila. Publicul va urmări creațiile cinematografice pe malul apei, lângă cei trei stejari seculari simbol al rezistenței din timpul celui de-al doilea război mondial, aceștia fiind marcați pe hărțile militare ca ajutor pentru aterizarea avioanelor. Vizionarea se va face de pe băncuțe puse la dispoziția publicului de organizatori.

Pe 31 august începând cu ora 18:00 intrepretul de muzică populară Constantin Enceanu dă startul serii folclorice românești iar în ziua decernării premiilor, 1 septembrie ora 18:00  Trupa Taxi, Anda Adam și Corina vor susține un concert extraordinar! Așadar urmeaza trei zile de distracție în aer liber, filme de calitate și un juriu de excepție!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata