Breaking news

Zece companii ce achiziționează cereale, anchetate de Consiliul Concurenței

loading...

Principalele companii de achiziție de cereale din România sunt anchetate de Consiliul Concurenței, existând suspiciunea de înțelegere anticoncurențială.

combina-recolta-grau-remorcaConsiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la 12 sedii şi puncte de lucru ale principalelor companii active pe piaţa comercializării cerealelor din Bucureşti şi din ţară.

Companiile Agricover, Alfred C. Toepfer, Ameropa, Brise Agricultura, Brise Group, Bunge, Cargill, Glencore, Nidera, United Grain, sunt anchetate de Conciliul Concurenței că au făcut troc pentru o practică neconcurențială în privința achiziționării cerealelor de la fermieri.

La declanşarea acestei investigaţii am ţinut cont de specificul şi sezonalitatea sectorului: având în vedere perisabilitatea produselor şi lipsa posibilităţilor de depozitare la dispoziţia producătorilor mici şi mijlocii, este mult mai probabil ca o înţelegere anticoncurenţială între comercianţi să fie pusă în practică în această perioadă, când oferta de cereale este mare. În pregătirea investigaţiei am colaborat cu mai multe instituţii ale statului şi am organizat cu minuţiozitate inspecţiile desfăşurate la nivel naţional” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Documentele şi declaraţiile ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata