Breaking news

Viscolul paralizează circulația între București și Constanța. Nu se circulă nici cu trenul nici cu mașina

loading...

Prima ninsoare serioasă din 2016 paralizează instant România.  Guvernul tehnocrat Cioloș a fost prins pe picior greșit de ninsori. Circulația între București și Constanța este închisă pe toate toate rutele, iar trenurile au fost oprite în gări.

drum inzapezit viscolAutostrada către Constanța, mai multe drumuri naționale și județene sunt închise din cauza zăpezii. Autoritățile înființează comandamente de iarnă dar uită să și intervină, astfel că zeci de localități din toată țara sunt izolate.

Autostrada A2, sectorul Bucureşti – Feteşti, drumurile naţionale DN 2, DN 2C, DN 2B, DN 22 – din judeţul Buzău, DN 5B – în Giurgiu, DN 23B, DN 2M – în Vrancea şi DN 41- în judeţul Călăraşi sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului.

Peste 30 de localităţi din judeţul Argeş au rămas fără energie electrică în ultimele ore, din cauza avariilor produse la reţeaua de alimentare ca urmare a viscolului, în timp ce pe DN 73 au fost impuse restricţii pentru maşinile cu masa maximă autorizată de peste 7,5 tone.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş anunță că în urma viscolului din noaptea de sâmbătă spre duminică, alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în 32 de localităţi.

În prezent, 17 echipe intervin pentru remedierea avariilor apărute la reţeaua de energie electrică.

Peste 10.000 de persoane din şapte localităţi din judeţul Dolj nu au curent electric, duminică, din cauza ninsorii şi a viscolului, mai multe echipaje ale CEZ Distrubuţie intervenind pentru remedierea defecţiunilor.

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia, la ora 10.00, peste 10.000 de abonaţi ai CEZ Distribuţie nu au curent electric, din cauza unei avarii apărute la reţeaua de distribuţie a electricităţii.

Astfel, sunt afectate persoanele din localităţile Rast, Dăbuleni, Călăraşi, Măceşu de Sus, Preajba de Pădure, Brabova sat Veleni şi Botoşesti Paia.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a cerut Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), duminică, să fie închise toate drumurile cu vizibilitate redusă din cauza viscolului şi ninsorii, iar celor de la CFR Călători să anuleze trenuri, dacă situaţia o impune.

În Comandamentul de Iarnă de la Ministerul Transporturilor, ministrul a cerut ca pe drumurile fără vizibilitate să fie restricţionată circulaţia. De asemenea, reprezentanţilor CFR Călători le-a solicitat să verifice fiecare tren înainte de plecare, pentru a se asigura că instalaţia de climatizare funcţionează, iar dacă situaţia din teren o impune, să anuleze trenurile care ar putea avea probleme.

Începând de la ora 06.15, CNADNR şi Poliţia Rutieră au dispus închiderea circulaţiei pe Autostrada A2, între Bucureşti şi Feteşti, unde vizibilitatea era sub 25 de metri.

Închise sunt şi DN 5B, între Giurgiu şi Ghimpaţi, DN 22, între Râmnicu Sărat şi limita judeţului Brăila cu Buzău, DN 23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti şi DN 2N, între localităţile Bogza şi Dumbrăveni, DN 2C, între Costeşti şi limita judeţului Ialomiţa cu Buzău, DN 41, între Chirnogi şi Căscioarele, DN 2B, între municipiul Buzău şi limita cu judeţului Brăila (Vizireni), DN 22, între Grădiştea şi Brăila, DN 2C, între Tovărăşia şi Amara, şi DN 2A, între Malu şi Slobozia.

De asemenea, CNADNR a anunţat că, între orele 09.00 şi 20.00, pe DN 73, între localităţile Valea Mare Pravăţ şi Fundata, circulaţia rutieră este restricţionată pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza viscolului, care reduce vizibilitatea, dar şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe drum.

Un număr de 18 persoane din mai multe maşini rămase blocate în zăpadă, în ultimele ore, pe drumuri din judeţul Giurgiu au fost salvate de pompieri, în timp ce mai multe localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică, din cauza viscolului

Potrivit unui comunicat transmis de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, mai multe maşini în care se aflau 17 persoane au rămas înzăpezite din cauza viscolului, fiind nevoie de intervenţia echipajelor pentru situaţii de urgenţă.

Astfel, pe un drum din apropierea localităţii Hereşti au rămas blocate în maşini şase persoane, iar alte şase persoane au rămas înzăpezite pe drumul dintre localităţile Malu şi Slobozia.

Din cauza vremii nefavorabile, DN 5B Giurgiu – Ghimpaţi a fost înschis circulaţiei.

Şi în judeţul Călăraşi sunt închise, duminică, trei drumuri naţionale, informează Poliţia Judeţeană. Astfel, circulaţia rutieră este întreruptă pe DN 41 – Chirnogi – Căscioarele, pe DN 3 Fundulea – Brăneşti şi pe DN 4 Frumuşani – Bucureşti.

Peste 9.100 de familii din mai multe localităţi ale judeţului Prahova nu au curent electric, duminică, din cauza avariilor produse de viscol şi de copacii care s-au rupt sub greutatea zăpezii şi au căzut peste liniile de alimentare cu electricitate.

Potrivit reprezentanţilor Electrica Muntenia Nod, care asigură alimentarea cu energie electrică în judeţul Prahova, peste 9.100 de familii din mai multe localităţi ale judeţului nu au energie electrică, din cauza avariilor produse la reţeaua de alimentare cu electricitate.

39 de trenuri CFR au fost anulate din cauza viscolului.

 

Bucureştiul şi 11 judeţe din sud-estul ţării sunt, până duminică seară, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, iar alte 12 judeţe din sud, est şi centru au fost avertizate cu cod galben.

În Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, avertizate cu cod portocaliu, vântul depăşeşte la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră, zăpada este troienită şi vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Sub avertizare cod galben sunt judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata