Breaking news

Vinurile românești promovate la Londra în cadrul Târgului Internaţional de Vinuri

loading...

12 producători de vinuri din România au participat la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Vinuri de la Londra, principalul obiectiv al expozanţilor români fiind prezentarea potenţialului de producţie în vederea promovării soiurilor autohtone pe piaţa internaţională.

sticlevinTârgul Internaţional de Vinuri de la Londra, desfăşurat în perioada 18-19 mai 2010, a reunit 285 de firme din 20 de ţări, nouă ţări (România, Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Italia, Spania, Franţa şi Austria) fiind reprezentate în pavilion naţional. De asemenea, au fost prezenţi şi expozanţi din “Lumea Noua” precum Argentina, Australia, Brazilia, Chile, Africa de Sud, Uruguay şi, în premieră în Europa, India prin intermediul Comitetului Naţional de Procesare a Strugurilor recent înfiinţat.

Sub brandul Wines of Romania au fost prezente la târg firmele: Agricola Stirbey, Cramele Recaş, Cramele Halewood, Cotnari, Domeniile Coroanei Segarcea, Vinarte, Domeniile Sahateni, Crama Oprişor (Carl Reh), S.E.R.V.E. Ceptura, Senator, Speed Huşi şi Wine Princess.

România a obţinut în 2009 o producţie de vin cu denumire de origine controlată de circa 256.312 hectolitri, iar pentru 2010 este estimată o producţie de 270.000 hectolitri.  În 2009, România a importat 117.030 hl de vin din Italia, Spania, Rep. Moldova, Slovenia şi Franţa şi a exportat 127.172 hl, cu precădere în ţări ale UE.  Consumul anual de vin în România este de circa 23 – 26 litri, acesta reprezentând jumătate din consumul ţărilor dezvoltate, care se ridică la 50 litri/locuitor/an.  România este unul dintre cei cincisprezece producători de vin la nivel mondial şi al şaselea producător de vinuri din Europa după Franţa, Italia, Spania, Germania şi Portugalia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata