Breaking news

Vine potopul. Cod galben de ploi pentru 18 județe

loading...

18 judeţe din nordul şi estul ţării se află din nou sub avertizare cod galben de ploi. Atenţionarea este valabilă în perioada 1 iulie, ora 09:00 – 2 iulie, ora 09:00.

potopDebitul Siretului a crescut în urma ploilor de miercuri, ajungând la peste 2000 de metri cubi/secundă. În judeţul Iaşi este stare de urgenţă.  Vârful de viitură a trecut de Lespezi şi se apropie de Paşcani, unde este aşteptată în jurul orei 10.00.

La Săuceşti, deja au început evacuările. Autorităţile se aşteaptă ca viitura să ajungă în localitatea în jurul orei 12.00.

12.000 de români au fost evacuați din calea apelor. Oamenii au fost transportaţi în şcoli, cămine şi biserici. Între timp, autorităţile au înălţat diguri pe malul Siretului din peste 400.000 de saci cu nisip.

Dunărea ameninţă şi ea să iasă din matcă, alimentată şi de puhoialele de pe Siret. Situaţia este critică şi în judeţul Galaţi, la confluenţa Siretului cu Dunărea. Nivelul fluviului se apropie de cota istorică.

La Şendreni, localnicii şi pompierii fac eforturi disperate să consolideze digul care apără 100 de case de furia apelor.

O nouă avertizare de viitură a fost emisă de hidrologi pe râurile Prut, Siret, Mureș,Olt, Prahova și  Bega Veche.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata