Breaking news

Victor Ponta: USL nu face presiuni pe Justiție, Băsescu aberează

loading...

Premierul Victor Ponta a declarat joi seară la RTV că afirmaţia lui Băsescu că USL ar exercita presiuni asupra Justiţiei şi Serviciilor este una neserioasă şi reprezintă o declaraţie aberantă.

ponta - basescuLa o zi după ce Băsescu a declarat la B1 TV că USL pune presiune pe justiție și servii, Ponta i-a dat replica la RTV.

Eu aş pune presiune pe Traian Băsescu să nu mai facă asemenea declaraţii aberante. Ar trebui să fie un pic mai responsabil. Dacă l-aş lua în serios, l-aş întreba ce Daniel Morar, pe doamna Stanciu de la ICCJ, pe domnul Maior de la SRI, pe domnul Meleşcanu de la SIE dacă punem noi presiune pe ei (…) Eu n-aş putea să fac o asemenea afirmaţie fără să dau un indiciu concret. Faptul că preşedintele Băsescu e neserios nu e o scuză să fiu la fel de neserios”, a spus Ponta la România TV.

Ponta a adăugat că şeful statului se află “într-un fel de campanie” pe care nu o înţelege nimeni.

Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că USL exercită o presiune incredibilă pe instituţii, adică pe Justiţie şi Servicii, astfel încât este necesară o iniţiativă care să contrabalanseze această presiune.

“Ştiţi, poate pentru dumneavoastră e mult mai greu; majoritatea asta uriaşă de stânga, USL, exercită o presiune formidabilă pe instituţii; uneori se vede, alteori nu se vede, dar presiunea este formidabilă (…) Fie că vorbim de justiţie, fie că vorbim de structuri de securitate naţională, fie că vorbim… o presiune formidabilă pentru punere sub control politic. Or, instituţiile nu vor rezista la nesfârşit, nu vor rezista la nesfârşit şi atunci trebuie creată o presiune inversă sau o opoziţie reală a societăţii. Unde poţi să încerci să o creezi? În cei neangajaţi politic, pentru că cei angajaţi politic au rezultatele oficializate, 70% USL şi ceva resturi de alte partide prin parlament. Or, presiunea asta nu e sănătoasă pentru stat”, a spus Traian Băsescu, miercuri seară la B1 TV.

Vineri, în cadrul Congresului avocaților, că foarte mulți politicieni cred că se pot interveni în dosare, precizând că aceștia trebuie să înțeleagă că justiția este intangibilă.

Eu nu știu un dosar care să fi fost făcut la comandă, dar știu foarte mulți politicieni care încă mai cred că se poate interveni în dosare.că se mai poate intervnei la un judecător sau la un procuror. Ei încă mai cred că justiția se face cu influență. (…) Sunt politicieni care nu au înțeles nimic din 10-15 ani de când încerăm reformarea justiției. Primul lucru la care trebuie să ajungem este schimbarea mentalității politicului. Politicul trebuie să înțeleagă faptul că Justiția, cu cei trei piloni ai ei: judecător, procuror, avocat, este intangibilă din punct de vedere al traficului de influență, al influenței deciziei“, a afirmat Traian Băsescu.

loading...
2 Comentarii
  1. Liviu spune

    Prietenii se mai cearta ocazional … dar tot prieteni raman. Ca fratii ! Se adora unul pe altul dar se mai ciondanesc public ca sa nu bata asa rau la ochi …

  2. Vasile Zavada spune

    Apoi daca cineva abereaza, ala este zambatul/bula de ponta care este in stare sa stea pe televiziuni 25 de ore din 24, trezindu-se, binenteles mai de vreme cu o ora decat in mod normal, dar cu mult mai devreme decat ala al lui cacarau, care pe statul d eplkata apare la numele de antonescu.Daca si acum cand vidanjorii lui voiculescu (dyly Dana Grecu, ala cu juma de creier, badea si marele analist de kk, radu tudor, carja de reazem pt. sifilitica de dana grecu, dar sa nu-l uit nici pe ,,marele” ciuvica, narodul satului care are puroi in stomac, si vede tot in negru cand se vorbeste de basescu), l-au pus pe coji de nuca pe ponta, mai sustine acest lucru inseamna ca deja a devenit senil si nu mai tine minte, adica este dylymache, cu mintea plecata pe miristea bunicii d ela tara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata