Breaking news

Ponta, Corlățean și Stroe, convocați de Băsescu la Cotroceni

loading...

Traian Băsescu i-a convocat marți, la Palatul Cotroceni pentru discuții despre despre aderarea României la spaţiul Schengen,  pe Victor Ponta, Titus Corlățean și Radu Stroe.

ponta convocat la cotroceniPremierul, Ministrul de Interne și Externe au fost convocați marți dimineață de Președintele României, Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre Schengen.

Convocarea vine după ce luni seară Băsescu a susținut o conferință de presă în care a declarat că el nu își asumă eșecul neaderării României la Schengen și că vina este la Guvernul Ponta și la USL.

Eu nici n-am ţinut miniştri penali în Guvern, nici n-am votat pentru neridicarea imunităţii parlamentare a unor penali, nici n-am făcut presiuni pe justiţie, nici n-am dat lovituri prin CSM. Deci, n-am ce să-mi asum. Eu, ce îmi asum, este că mi-am făcut datoria. În luna decembrie, când încă nu apăruse raportul MCV, am discutat cu ţările care ştiam că au reticenţe după întâmplările din iulie-august din România şi, până la urmă, au fost de acord, în Consiliul European, să se dea sarcină Consiliului UE, implicit JAI-lui, să discute accesul României în Schengen. Deci, căutaţi responsabilii în altă parte. Mai mult decât atât, am rugat în diverse întâlniri cu lideri politici, am sugerat, din experienţă, ce-i de făcut, ca să avem o soluţie mai bună. Deci, de data asta -când a fost să-mi asum, mi-am asumat-, de data asta, n-am ce să-mi asum. N-am nici majoritate parlamentară, nici Guvernul nu-l pot influenţa politic. Când a fost de asumat, mi-am asumat. Când s-au luat măsurile de salvare a României, mi le-am asumat, pentru că ştiam că am o majoritate parlamentară care mă putea ajuta să trecem România, din criză, la creştere economică de 2,2%, în 2011. Cam asta e”, a declarat Băsescu luni seară la Cotroceni.

Discuțiile pe Schengen sunt cam tardive, întrucât amânarea României la Schengen este ca și luată din cauza opoziției Germaniei.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    M.istul asta traieste in alta lume , e chiar nebun in toata puterea cuvantului! CHIORULE NU MAI BEA IN MORTII TAI TREZESTE-TE SI DU-TE DUPA MATA SI LASA-NE … TE ASTEAPTA ITI TINE CAVOUL ” CALD ” , DU-TE LA EA ODATA SI NU NE MAI TERORIZA NEMERNICULE CA NIMENI NU TE VREA !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata