Breaking news

Victor Ponta spune că Băsescu poate merge oricând dorește în Vila Covasna

loading...

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că transferul Vilei Covasna și a Palatului Olănești de la RA-APPS la MApN și SRI, s-a făcut pentru ca acestea să nu fie vândute.

ponta si basescu - vila covasnaPonta a spus că nu i-a luat nicio vilă lui Băsescu și că președintele poate merge să-și petreacă revelionul la Vila Covasna cu condiția să anunțe Ministerul Apărării și ca acolo să nu fie altă activitate.

Premierul a explicat faptul că decizia de a transfera cele două vile de protocol a fost una pur economică și nu politică. Întrucât acestea stăteau goale mai tot timpul anului, a decis să le transfere la Armată și SRI pentru a fi utilizate eficient de cele două instituții. Și pentru ca RA-APPS să nu vândă Vila Covasna și Palatul Olănești către privați.

Pe 24 decembrie, Guvernul Ponta a publicat în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care Vila Covasna a fost trecută de la RA-APPS la Ministerul Apărării, Palatul Olăneşti la SRI, iar complexul hotelier Bradul din Covasna a fost transferat către Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei.

Vila Covasna este una dintre locaţiile preferate ale lui Băsescu. În 2012, Băsescu și-a făcut Revelionul la Vila din Covasna.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata