Breaking news

Victor Ponta s-a sucit și a decis să o propună pe Koveși, procuror șef la DNA

loading...

Victor Ponta a detonat bomba miercuri dimineață: a propus-o pe Koveși șef la DNA. Deși marți spunea că nu va mai face el propunerile de procurori șefi azi s-a răzgândit cu 360 de grade. Antonescu a declarat că se desparte de Ponta.

ponta o numeste pe kovesi la dnaVictor Ponta și-a pus singur ștreangul de gât și a detonat bomba care va duce la ruperea USL.

Dacă ieri preciza că va numi un Ministru la Justiție care să facă propunerile pentru parchetul general și DNA, azi, s-a sucit incredibil și el a făcut propunerile.

Astfel pentru parchetul General l-a propus pe Tiberiu Nițu iar pentru șefia DNA pe Laura Codruța Koveși.

Viorel Ponta, în calitate de ministru interimar al justiţiei a transmis Secţiei pentru procurori, spre avizare, următoarele propuneri de numire în funcţii de conducere:

  • Domnul Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Domnul Dimitrie Bogdan Licu, propus pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Domnul Codruţ Olaru, propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Doamna Laura Codruţa Kövesi, propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie;
  • Doamna Alina-Mihaela Bica, propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism;
  • Doamna Elena Giorgiana Hosu, propusă pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Crin Antonescu a aflat despre propuneri abia după ce premierul le semnase și le trimisese la CSM. Reacția liderului PNL a fost dură și categorică.

În chestiunea propunerilor pe care ministrul interimat al Justiţiei urma să le facă şi le-a făcut către preşedintele României, conform Constituţiei, noi ne-am precizat punctul de vedere: nu suntem parte şi nu suntem de acord cu o înţelegere politică făcută cu Traian Băsescu prin care să se împartă aceste poziţii. Nu suntem de acord, nu avem cum, cu propunerea lui Kovesi, conducător vreme de 6 ani a parchetului General în ceea ce am numit regimul Băsescu. Această decizie luată de premier este una pe care domnia sa a luat-o, asupra căreia pentru prima dată de la infiinţarea USL nu ne-am consultat ci mi-a adus-o la cunoştinţă, doar am luat act, şi asupra căreia, tot pentru prima dată de la creea USL ne despărţim fudnamental. Asta nu înseamnă desfiinţarea alianţei„, a spus Crin Antonescu.

Decizia lui Victor Ponta pe șest fără să se consulte cu Crin Antonescu, dar consultându-se cu Băsescu, președintele PSD nu va face decât să rupă USL.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata