Breaking news

Victor Ponta: Nu am propus-o pe Koveși, procuror șef la DNA

loading...

Victor Ponta a declarat marți după ședința cu secția de procurori a CSM că nu a făcut nicio propunere de șefi la Parchetul General și DNA și că doar s-a discutat despre procedură.

ponta si basescu blat procuroriPremierul României, Victor Ponta, care în prezent este interimar la Justiție, a declarat marți după ședința CSM nu a propus-o pe Koveși și pe nici alt procuror pentru șefia parchetelor.

Ministrul interimar al Justiției a spus că secția de procurori a CSM vrea procedură transparentă de numire a noilor șefi ai parchetelor și că nu dorește o procedură rapidă.

Nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici la CSM, nici cu altă ocazie, chiar dacă pentru dvs sunt iportante numele. Nu am făcut asemenea nominalizări, am discutat despre procedură: dacă mergem pe cea prevăzută de lege – propunerea procurorilor şefi făcută premier, cu aviz de la CSM şi numire de către preşedinte – sau pe procedura discutată şi cu ministrul Pivniceru şi Comisia Europeană, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu secţia de procurori. Opinia secţiei de procurori e de a merge pe o procedură de selecţie cu toate etapele. Am luat act, am spus că nu vreau să facem propuneri decât dacă ne inţelegem asupra procedurii de urmat”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta a spus că nu a mai vorbit cu Laura Codruța Koveși de circa un an de zile și că în cursul zilei de azi se va vedea cu Băsescu pentru a discuta despre numirea procurorilor șefi.

La finalul discuției cu Ponta, șefa CSM, Oana Hăineală a spus că secția de procurori are o procedură în ceea ce privește acordarea avizului pentru șefii parchetelor și că aceasta este transparentă și exigentă.

Oana Hăineală  a precizat faptul că că persoanele care vor să ocupe funcțiile de procuror general și șef al DNA trebuie să aibă experiență managerială înaltă să fie buni profesioniști și că nu a discutat cu Ponta numele vreunui procuror.

Premierul a mai precizat că urmează să numească un nou ministru la justiție și că nu el va mai face propunerile pentru procurorii șefi.

Așadar numirea procurorului general al României cât și șeful DNA vor fi numiți în urma unei proceduri demarate și anul trecut de către fostul Ministru al Justiției, Mona Pivniceru.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Da-te-n mortzii tai de basist si tradator ordinar … plagiatorul lui basescu … sluga lui sub acoperire !!! MARSH LA KKT ”TONTA” !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata